L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 de maig del 2010

Posicionament del Bloc davant la nova Llei de Règim Local Valencià

En vistes del debat obert per la Llei de Règim Local Valencià, el BLOC vol fer públic el seu posicionament, que es resumeix en els següents quatre punts.

1.- El projecte de llei de Règim Local Valencià te el seu origen en un acord unànime de la Federacio Valenciana de Municipis i Províncies.

2.- El text presentat pel govern valencià intenta articular una visió del municipalisme valencià més acord amb el segle XXI, front al desfasament de l’actual Llei de Règim Local.

3.- El projecte de llei, al nostre parer, es insuficient, per això, hem presentat esmenes per a que siga un instrument vàlid per a fer un municipalisme més valencià, més participatiu i més democràtic.

4.- Els problemes dels municipis valencians son estructurals per la falta d’una nova Llei d’Hisendes Locals que garantitze suficients recursos als ajuntaments. Un nou model de finançament municipal que no es margine com el nou model de finançament autonòmic aprovat pel PSOE. Nosaltres hem demanat repetidament la creació del Fons de Cooperació Municipal Valencià, però aquest sols serà efectiu si té recursos suficients per als ajuntaments.

En definitiva, el nostre posicionament davant la nova Llei de Règim Local Valencià dependrà de l’acceptació o rebuig de les nostres esmenes.

Remés pel Bloc
-