L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 24 de maig del 2010

Nou colp de maça al PAI Bancaixa


El PAI Bancaixa de Tavernes sembla estar condemnat a ser una utòpia (si no era ja i des del moment en que es va presentar fa anys), a ser una projecte irrealitzable fruit d’un somni o d’una gran promesa irrealitzable del govern municipal del PP. I més encara ara, quan s’acaba d’iniciar la informació pública de les directrius de la “Estrategia Territorial de la Comunitat Valenciana” (ETCV). La normativa s'ha de complir i els ajuntaments estan obligats a incloure-la en els respectius Plans Generals.
I s’estareu potser preguntant-vos ¿I que ha de vore això amb el PAI Bancaixa? Molt i fins i tot potser que afecte al sector Marenys 2A, però aquest aspecte del qual parlem després, no el tenim massa clar.
Les directrius del ETCV creen la denominada “Infrastructura Verda del Litoral” un conjunt d’espais oberts dins d’una franja de 1000 metres (1 km) a comptar des de la línia de domini públic marítimo-terrestre. Dins d’aquesta franja s’inclou una altra de 500 metres a comptar des de la línia de domini públic i els seus terrenys no podran ser classificats sol urbà o urbanitzable i només es contempla com excepcions la possibilitat d’algunes construccions d’equipament supramunicipal d’interés public, equipament públic o privats (culturals, esportius, científics, sanitaris, educatius) i hotels de 4 estrelles.
I els terrenys del PAI estan majorment dins d’eixa zona de 500 metres, i a més és un projecte que ocupa un espai de litoral verge i segons l’esperit de l’ETCV es pretén recuperar el màxim possible de terrenys per a la infrastructura verda.


I com afecta això al Marenys 2A? No té un pla aprovat? Doncs el ETCV diu que el sol en eixos 500 metres que porten més de 10 anys classificats com urbanitzables i no han sotmés a informació pública el programa d’actuació integrada passaran a ser sol no urbanitzable quan es modifique o revise el planejament vigent en el municipi.
El sector Marenys 2A té la consideració d’urbanitzable des de 1982, quan es fan aprovar les normes subsidiàries. I si no tenim massa clar com li afecta és perquè quan l’ajuntament va aprovar l’actuació de Marenys 2A (Pla Parcial) en el 2002, va vore com la Generalitat no li’l va aprovar de seguida perquè no s'ajustava al Patricova. Sí que és cert que en els darrers 8 anys no s’ha posat la primera ni cap pedra o rajola.
Per això deiem que no ho tenim massa clar. Si algú amb més informació i coneixement del tema ens pot aclarir la situació legal en que es troba ara el sector Marenys 2A, li ho agrairem.

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

i que hi ha de les que ja estan construïdes?.... no arrancaran les cases dels ricos...no?