L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 25 de maig del 2010

El Vergeret es replanta i millora en la gespa


Les obres de regeneració del camp “El Vergeret” les du a cap una empresa vallera , especialitzada en la construcció, gestió i manteniment de jardineria en general i de gespa natural i artificial en particular.
La Cotorra, que és una escodrinyadora i manifesssera, i li agrada fer barrets, se n’ha anat a vore que feien i ha aconseguit valuosos informes del projecte. ¡No volem ni imaginar-nos la vara que haurà donat als treballadors i tècnics fins saber-ho tot!

Cal dir que ha vingut impressionada del material i tecnologia que usa aquesta empresa vallera. Ens ha contat que, primer, s’ha fet una eliminació de les males herbes, sobre tot dels gèneres Eleusine i Digitaria que afectaven el normal desenvolupament del joc, amb un tractament d’herbicides específics d’alta tecnologia americana. Després s’ha retirat la capa de conreu, molt contaminada, amb maquinaria pesada d’obres per afegir una nova capa especial feta de barreja amb substrats específics d’ús esportiu. I ha dit que l’alta tecnologia tornarà a intervindre perquè el terra s’enrasarà amb làser.
Finalment, es sembrarà la nova coberta vegetal amb gespa de bermuda híbrida, i això semblarà un camp de futbol americà, dels Estats Units o si voleu el Camp de Mestalla ens ha informat, alhora que remarcava que les llavors s’han, importat dels Estats Units seguint les recomanacions dels millors especialistes en gespa natural.
I quan acab arà tot? Ens diu que cap a finals del mes d’agost, després d’un procés d’aportar fertilitzants, adobs, pesticides sostenibles i productes específics per a gespa natural, a més de les tasques de manteniment adequades, els equips de rugbi podran usar el nou terreny de joc.
La Cotorra ja està buscant algú que li deixe un equipament de rugbi i ser la primera en estrenar el nou terreny de joc. ¡Si serà manifessera!


I com que és això, una cotorra que no pot callar-se res, ens ha confirmat que si no es fan enguany les Olimpiades Escolars serà precisament perquè el camp està en obres. No hi ha altre motiu.

-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I en el camp municipal de gespa artificial no es poden fer les Olimpíades?
O només és per a la classe privilegiada del futbol?

Anònim ha dit...

dons sembla que al camp del tavernes no es pot ratllar la gespa.
Al campet de darrere del vegeret no es podrien fer?

Anònim ha dit...

Això serà un perduda de temps i diners. L´empresa que està fent estos treballs, estic segur que fa una bona faena, però no es lo que necessita aquest camp. Un camp de gespa natural es molt delicat, el fred, l´aigua li donen molta tralla i la cantitat d´equips que l´utilitzen durarà fins antes de nadal. I quen ploga un poc, no es podra entrenar allí, que el fan pols. Al cap del any en un terreny d´aquestes característiques, sentrena el 50% dels dies. A partir de la data que dic, es perillós entrenar i jugar allí, ple de clots. Els turmells allí van que volen.
Pense que la millor solució sería fer un camp de gespa artificial, sí segur serà mes car, a la llarga mes econòmic. Però tampoc sería precís possar aquest, hi han de mes econòmics, i faria de segur el seu paper, a mes li llevaríen matraca al municipal, que exa es altra, pareix que manteniment no lin fan cap, està tot aplanat, i pareixia de gespa natural, però en artificial, però es veu que han fet el gasto i san oblidat del manteniment. En lo cares que son les coses si no les cuidem un poc...