L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 5 de maig del 2010

Crònica breu de la 5a Intercomarcal Cabotista a Benifairó


La 5a Intercomarcal Cabotista va aplegar-se a Benifairó el passat cap de setmana amb diversos grups valencians, de Mallorca i un mix catalano-andalús.
Creada al voltant d'una revista satírica (La Cabota) fa cinc anys front a l'onada imparable dels PAIs destructors i amb aquell eslògan que va fer fortuna: Apadrina un xiquet valencià: no deixes que l'asfalten!!! l'aplec dels grups músicals en valencià més sarcàstics del moment ha anat aterrant a diversos pobles amb bona música i millor humor.
L'auditori de Benifairó acollí els cantants i el públic en general a partir de les 20:00 hores, que és quan el valler Josep Enric Grau, va fer la seua primera aparició. Va fer de mestre de ceremònies amb escenes dels seus espectacles entre les actuacions dels diferents grups.
Després vingueren les Mãedéus, que feren la seua primera aparició a la Valldigna fa 3 anys. Amb el seu humor pur que entronca en la tradició de la Vicenteta de Bernat i Baldoví van cantar la seua versió del tio Pep de Muro i, recordant que tot valencià amaga a dins seu un colombaire, Colombaris. Però hi havia més sorpreses ja que se'ns presentà un nou membre del grup, que cantà el romanç de Maria la Chapa.
L'altra sorpresa fou que finalment el grup ja té el disc que havien promés en les presentacions frustrades de Sueca i Torrent de l'any passat. Les cançons del grup són cantades per Pep Gimeno, el Botifarra, Paco Muñoz, Miquel Gil i d'altres. Però el que més m'ha agradat ha estat trobar-me amb Lluís el Sifoner i Joan Monleon cantant plegats! I és que el disc està dedicat a Sant Joan Monleon. Un regal que cal tindre.
Després actuà el duo Mi Sostingut que destacaren en el tema dels dos obrers que es passaven el sac de portland d'una manera molt sensual. I tot seguit actuà el grup reve-lació de la nit, els Mariachis Fumetas. Tots pensaven que eren d'algun país sudamericà però resultaren ser un mix d'Almuñecar, Granada i Terrassa. L'humor àcid dels seus temes tocaven molt bé els temes socials actuals com aquell de Carne en salsa (soy vegeta). Vos els recomane.
Del grup següent Oliva trencada, que venia de Ses Illes, només aparegué un dels membres. Els altres, segon contà, havien anat al futbol. Però amb un dalt de l'escenari ja hi havia prou i tot. Destaque el seu Xorigueu Mayday. Escolteu-lo. A la venda tenia dos discos seus musicant poemes de Maria Antònia Salvà i Joan Brossa.
Ja eren les 23:00 quan eixí, last but not least, l'últim grup, de la Valldigna, Amanida Peiot, (a la fotografia) amb el seu cantant, sempre animat i un autèntic showman, Francesc Burgos. Ja eren les 12 de la nit tocades i l'organització va animar al públic assistent a acompanyar-los a sopar, cosa que vam fer uns quants. I a una coneguda pizzeria va continuar la festa en el que podríem considerar la pròrroga de la 5a Intercomarcal Cabotista.
A veure si l'any que ve, en la 6a Intercomarcal hi ha tanta festa...

Nota redactada a partir dels comentaris de l’Enric Marco i que podeu llegir completa a:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/166953
La foto són del mateix blog i agraïm a l’autor que ens l’haja cedida.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Malauradament poca gent va anar a veure'ls, donat que no es va publicitar massa bé, almenys, això passà a Benifairó, on la "regidora" del bloc va contestar que no calia fer ban, "perquè eixa música no agrada ningú" quan li se demanà. Per cert ja s'ho podrien fer mirar el tema del ban ja que no deixen ús particular d'alguns i els del clero, cofrares i demès bé que abusen (clar jo entenc que això també és ús privat).

Primo ha dit...

No crec que la "regidora", supose que el referiràs a Tere, haja dit això.
Sembla més una frase treta de context i ho dic perquè els que estavem per allí, poguerem escoltar la broma al voltant del ban o no ban entre Tere, Paco el mestre,alguna gent de Tavernes i fins i tot de l'organització i si es feia o no, perquè era minuts abans de l'inici i perquè abans ningú no havia dit res.
¿No seria que es diria en pla de conya en vore com alguna gent fugia quan li deien que valia 10 euros?.
De tota manera que la "regidora" ens ho xplique.
I de pas gràcies Tere pel que has fet i faràs per tota aquesta música diferent però tan digna com l'altra (Festivern, festivals de Rock, Botifarra, ara la Intercomarcal...) i que quan en pocs llocs es pot escoltar aci la tenim gràcies a tu i al teu esforç. En altres llocs el portarien en "bandeja" i el farien un monument, ací ben criticada.
I aprofitem-nos que ara quan vinga Agustí... s'ha acabat la festa! Que segur que facilitats ningúna per continuar la marxa. Només cal vore la postura del PSOE quan s'han tocat eixos festivals en l'ajuntament i com gent del partits en eixos festivals: ni un.