L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 28 de març del 2010

Simat inaugura les obres de la Font Gran


L'Ajuntament de Simat ha inaugurat la remodelació de la Font Gran de Simat. Les obres formen part del macro-projecte milionari de laminació del riu Vaca sufragat amb Fons Europeus i que inclou, a més a més, la configuració d'un Parc Fluvial en la ribera del riu fins la Mediterrània i la construcció del que anomenen una Aula de Natura en l'esmentada ribera al terme de Simat.
Les obres corresponen al Pla Estratègic europeu per previndre riuades dins de l’ampli programa d'actuacions d'Estrasbug per reformar les riberes de molts rius a tot arreu de l'Estat Espanyol.
La transformació territorial i paisatgística és evident i en el cas simater cal destacar la reconducció de l'anomenada sèquia mare i la possible transformació del milenar sistema de rec de l'horta.
Com podeu vore a la foto, van assistir els alcaldes de tres de les poblacions de La Valldigna (Barx, Benifairó i Simat) i va faltar l’alcalde de Tavernes, a pesar que ens han confirmat que l’alcalde de Simat va enviar la corresponent invitació. L’alcalde de Tavernes va enviar els regidors del seu partir amb la justificació que havia d'estar a una entrega de guardons esportius.
Les fonts simateres que ací col·laboren ens diuen que no es prodiga massa Manolo Vidal en els actes programats al monestir, on només se l'ha vist últimament en la missa del Dia de la Valldigna.
Com algunes vegades hem dit ací, no són bones les relacions entre els alcaldes de Simat i Tavernes – de fet, no hi ha relacions- i quedaren ben patent amb motiu de les “invitacions” que es cursen amb motiu de les festes patronals. Enguany, no hi ha hagut a Simat ni després tampoc a Tavernes el tradicional sopar de germanar d’alcaldes. I per sumar problemes, entre el PP valler i les localitats veïnes, vam tindre el tema de l’institut, encara no acabat ni resolt.
I amb aquestes picabaralles... així ens va a la Valldigna i a la Mancomunitat.
Per cert, també ens asseguren des de la localitat simatera que serà a partir de juliol i agost quan començaran a adjudicar les obres que en el riu Vaca té previstes el Ministeri del Medi Ambient de Madrid. A vores si es veritat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Relatare un comentario de una "ABUELA" de Simat... que pude escuchar ayer en el kiosko de la localidad...

- A mi lo de la FONT me recorda a lo que va fer LERMA en el TEATRE DE SAGUNT....

Afortunadamente nadie dijo nada al respecto.... pobre abuelica, nadie le hizo caso...

Esta visto que todavia hay gente que no quiere progreso y modernidad, mi enhorabuena al ayuntamiento de SIMAT por esta reforma.

Anònim ha dit...

no se jo si li dona vosté l'ehorobona pel grau de participació ciutadana existent a l'hora de remodelar la Font Gran simatera ???? ja que no hi ha hagut cap procés, ni consulta i la informació la precisa,no siga cosa s'escape algo

Anònim ha dit...

Bueno... como en todos los ayuntamientos ¿O a caso me equivoco?