L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 11 de març del 2010

Premi d'Investigació Valldigna


La Mancomunitat de la Valldigna ha atorgat el Premi d’Investigació Valldigna a la vallera Vera Pons Morales, que farà un treball sobre el urbanisme relacionat amb el mediambient dels pobles de la Valldigna. La premiada té una reconeguda experiència en aquest tema perquè ja ha efectuat un treball semblant referit a Tavernes. La nostra enhorabona a Vera, que segur estem redactarà un treball extraòrdinari.
El jurat no va considerar com a “premiables” les propostes per a efectuar un estudi sobre el poeta valler i Premi Octubre, Joan Vicent Clar, i un altre treball sobre les aigües de reg a la Valldigna. Ens diuen que una proposta de Ximo Cafarena per completar el seus volums de música a la Valldigna, i que s’acompanyaria d’un CD, no es va poder tindre en compte pel cost total de 12000 euros del treball. No oblidem que a més del llibre inclou el CD musical.
El jurat, hem sabut, va estar format pels portaveus dels grups polítics de la Mancomunitat: els alcaldes de Simat i Benifairó, Eladi Mainar i Jesús Ferrando, el portaveu del PP i regidor de Tavernes, Mario Enguix, la portaveu socialista i regidora vallera Carmen Canet i el regidor d’Esquerra de Simat, Joan Serra.
El lliurament d’aquest guardó i els dos “Amics de la Valldigna” será demà divendres a partir de les 9 en l’acte anunciat en el monestir de Santa Maria de Simat.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

insistim que s'ha fet del PREMI D'INVESTIGACIÓ atorgat a ELADI MAINAR;

On son els diners o el treball ?

On consta la renuncia pública que LA COTORRA afirma s'ha fet ?

L'altre premiat també ha renunciat ?

tot aixó fa simplement PUDOR

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic anònim, pensem (repetim: pensem) que ho deixàrem clar:

El doctor en història Eladi Mainar y el seu company de treball van renunciar a fer el treball d'investigació sobre la història de la Valldigna d'ençà l'epoca liberal fins ara. Cal dir que el premi és dóna en concepte de drets d'autor per la publicació del llibre. No hi ha cap treball-llibre publicat no es cobren els drets d'autor.
La renúncia, segons hem pogut esbrinar, els dos la van fer al lloc on correspon, que no és altre que a l'entitat convocant dels premis, en aquest cas la Mancomunitat.

Això per nosaltres és un tema tancat. Que vosté considere que fa PUDOR és una opinió com un altra i que respectem.

No anem a negar-li que la informació, etc. al voltant dels guardons deixa molt que desitjar i que cal una bona bocanada d'aire fresc al respecte, però és impensable que s'haja fet caixa en el premi sense el treball.

I com ja hem dit moltes vegades, agraïm l'ús de qualsevol pseudònim en compter de "anònim".

CV ha dit...

Algú pot dir algo sobre el currículum vite de Vera Pons Morales?
a partir del google no he pogut trobar res. Jo crec que estos premis estan devaluats. El jurat no és un comité d'experts sinó polítics.

Anònim ha dit...

No hi ha segon premi?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que els valldignencs i valldignenques estan en el seu dret a saber més sobre la persona a la qual se li dóna un Premi Valldigna.
Si que voldríem que no s'entrarà en considerarions personals sobre la persona premiada, fora de context del mateix premi.

Pel que sabem, la persona premiada és llicenciada i això ja suposa una garantia de formació acadèmica universitària i de capacitat de fer la tasca premiada. A més, cada aspirant ha presentat un esboç-projecte sobre del treball a fer.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem borrat per equivoc un comentari d'una altra llicenciada (disculpa'ns).
Li podem respondre que les bases, que pot llegir al web de la Mancomunitat, diuen:

5ª Els projectes es presentaran per triplicat i aniran acompanyats per:
- Sol·licitud amb les dades personals, i acreditació dels estudis efectuats o en curs, així
com altres treballs realitzats.
- Memòria del treball a realitzar, tot indicant el tema, justificació, objectius, fonts i
metodologia a desenvolupar així com el termini d’execució i cronograma dels treballs. En
qualsevol cas, ha de tractar-se de treballs originals i inèdits.

Les bases no ho diuen, però entenem que el punt 5é serà per facilitar al jurat la tasca d'elecció no per a publicar-se en un llibre o en la premsa.

I a l'anònim que pregunta per un segon premi:

3ª S’estableix un primer premi valorat en 6.000 € (sis mil Euros) i un segon premi valorat en 3.000 € (tres mil Euros). L'import de cada premi no podrà ser destinat a més d'un projecte. La Mancomunitat podrà declarar total o parcialment desert el concurs atesos els
informes tècnics.

Mateix anònim d'adés ha dit...

Sí, les bases ja les havia llegides, però jo anava més per allò que vas publicar sobre que la Mancomunitat anava curta de diners i per això (i no per "informes tècnics") havia declarat desert el segon premi d'enguany...

El dubte que haveu esborrat "d'un altra llicenciada..." ha dit...

Cotorra: la pregunta que feia era senzilla.
A la notícia digueu que aquest treball es una continuïtat d'altres anteriors que ha realitzat sobre Tavernes. M'agradaria saber si existeixen còpies disponibles per a consulta, per veure el contingut.
gràcies!

La Cotorra de la Vall ha dit...

No deiem exactament això de la continuïtat sinó que "la premiada té una reconeguda experiència en aquest tema perquè ja ha efectuat UN TREBALL semblant referit a Tavernes". Però bé, és una simple qüestió de noms o forma de redactar.
Eixa és la informació que havíem pogut aconseguir: que havia fet un treball en eixa línia (no diguem exactament igual, perquè ho desconeixem) per a l'ajuntament de Tavernes i suposem que allí el tindran. Si està a l'abast de tothom o és d'ús intern o d'algun departament de la casa no ho sabem.