L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 2 de març del 2010

Més del ple d'anit: Moció d'EU sobre la República


EU va presentar en el ple d’anit una moció a favor dels lluitadors per les llibertats democràtiqus i la legalitat republicana. La moció va rebre el recolzament i el vot a favor del Bloc, mentre el PP votava en contra i el PSOE es va abstindre.
La moció demanava a l’ajuntament que prenguera entre altres acords el compromís de programar activitats divulgatives per donar a conéixer a les noves generacions aquell periode històric i retre així un homenatge a les persones valleres que lluitaren per la legalitat republicana. Es demanava també la inclusió d’un carrer dedicat a la República i erigir un monument recordatori de totes les persones que lluitaren per la llibertat i en especial de les víctimes del franquismes.
En altres punts s’exigia la nul·litat dels procesos per motius ideològics i polítics durant el franquisme, la intervenció judicial en les tasques d’identificació dels fossars i la dotació de pensions a les persones privades de llibertat per motius polítics, així com el manteniment de llocs i paratges relacionats amb la guerra civil, l’estudi de la República com a referent de cultura democrática i la resolució de les incautacions de bens fetes pel règim franquista.

9 comentaris:

bocabadat ha dit...

Que el partit popular votara en contra, això era d'esperar, però l'abstenció dels socialistes m'ha deixat bocabadat....

Quina raó, han donat per abstindres? Si m'ho expliqueu, igual ho puc entendre, encara que serà difícil, però per favor, expliqueu, algú de tots les raons de l'abstenció dels socialistes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Cal dir que la moció d'EU tenia una primera part, expositiva, on explicava la República com al règim democràtic elegit pels espanyols, la posada en marxa de la Constitució del 1932 i les autonomies,etc. i una segona part, la dels d'acords, que és la part que nosaltres hem publicat.
El PSOE va dir que estava d'acord amb la part expositiva, però en els acords a prendre pel ple va dir que alguns dels temes eren més propis del Parlament de Madrid, i no del ple municipal, i fins i tot estaven resolts en les lleis espanyoles sobre el cas que ens ocupa, i per tant s'abstenien.

bocabadat ha dit...

Ara ja ho entenc, Cotorra, per que la llei per Memòria Històrica, crec que ha quedat un poc desmemoriada. Per això no han votat a favor, per no fer-los memòria als diputats socialistes a Madrid.

Anònim ha dit...

jo crec que a este home, al del PSOE, el tindrien que pre-jubilar, políticament, tans anys en el mando, desgasta la memòria, l'oportunitat i la percepció. Amb aquests perfils el PSPV versus PSOE no és cap garantia de canvi ni de progrés, com demostra les nombroses voltes que amb el vot recolza les postures de la dreta, ara per això (institut), ara per allò (memòria històrica).

Serrat ha dit...

El PSOE, tal com ha dit molt bé la cotorra, s'ha abstès en la votació no per motius ideològics sino per motius de què, segons ells, no era ni el lloc (el lloc idoni haguera sigut el Congrès) ni el moment (ja que estava ja aprovada la llei de memòria històrica a l'estat espanyol).
No compartisc personalment la postura dels socialistes. En el plenari de Tavernes és el lloc on s'ha de decidir les coses per a Tavernes. Cap llei de memòria històrica dirà que se li pose un nom a algun carrer de Tavernes honrant la República ni dedicarà cap monument a les víctimes valleres caigudes a mans dels feixistes.
El que passa és que al PSOE, al meu parer, li dona por posar-se en algun dels dos costats per no enfadar al seu propi electorat. No vota a favor de la moció republicana per no enfadar als seus votants monàrquics. Ni vota en contra per no enfadar a cap votant republicà.
Molt trist

Repubilicà ha dit...

Molt d'acord Serrat amb el que dius, sols cal recordar que la tant manida Llei de la Memòria Històrica, com ho ha dit bocabadat, ha quedat un poc desmemoriada. A l'estat espanyol, encara hi han momuments que enderrocar, carrers amb noms de la dictadura que canviar.... Ahir per la nit vegent el Intermedio.... em vaig quedar a quadres, quan estaven fent un comentari sobre un article a un periòdic espanyol, el ABC.... un articulista, es queixava amargament de que llevaren d'un carrer d'una ciutat, una estàtua de Millan Astrain.... un criminal amb totes les de la llei, un signe de la repressió franquista. Que fort!!! Parlava sobre l'heroisme, i no recorde quines tonteries més.

Que vos pareix....? Aquest senyor de l'article, fent apologia de la repressió... i està lliure com un ocell. I com ell molts.... que no han repudiat el règim repressor del tio Paco.

Anònim ha dit...

Companys, gràcies per la informació del vot. He llegit el diari Llevant i no diu que va votar cada partit.

Vitriolo ha dit...

No sé que esperàveu d'un partit que de socialista només li queda la S de la sigla, que ha renunciat a les arrels markianes i que es mou dins d'una indefinició ideològica de centre-dreta a liberal i socialdemocrata.
I ací, al PV, no cal ni dir-ho: Ni S, ni PV de les "amagades" sigles PSPV

Anònim ha dit...

Podeu vore aquest enllaç

http://www.forumperlamemoria.org/?PP-PSOE-a-Valencia-pacten