L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 27 de febrer del 2010

Més sobre els robatoris de taronges

Dissabte dia 27

La Cotorra ha tingut coneixement d’un altre cas de robatori de taronges, en aquesta ocasió ha tingut lloc al Camí de l’Arenal. És el cami que, segons l’explicació detallada que ens fan, uneix el Camí Reial amb el Marenys, al costat mateix de la rodona del pont del tren i davant Ca Coet.
Ens diuen que la terra queda un poc més enllà de la Residencia Jaume II, a l'altre costat mirant cap a Xeraco, i que es trobava tancada amb porta i cadenat. Solució: l’han trencat per entrar i més gasto al propietari. En resum, un nou cas de robatori de Navel Lane que ens han demanat posem en coneixement.

Divendres, dia 26
A La Cotorra li ha arribat la notícia que han robat set tires de tarongers navel lane al Camí Marenys, en concret al lloc on s'ajunta amb el Cami la Sequia la Bova, a la denominada Casa de Pasterol.
Són dues fanecades d'hort, de les quals el propietari ha vist desaparéixer set tires de Navel lane. El fet va passar dessprés que el propietari - ens conten- va tindre una oferta de venta per a la peladora. El nostre comunicant, persona molt assabentada en temes agrícoles i del que passa al terme, ens ha comentat que hi ha molta demanda per arreplegar les taronges de terra i afirmava que "si dones permís estàs perdut".
Des d'ací, La Cotorra, ja hem denunciat casos pareguts des de l'any passat. Sabem que alguns estan als tribunals, però com ja hem explicat en un altra notícia d'ahir dijous, una de les coses que es queixen els llauradors és que al problema legal de "falta-delicte" s'uneix, com reconeixia el mateix diari Levante, la falta de més dotació de polícia local, perquè el que és vigilar i fer bé el treball ens consta que els agents dedicats el fan.
Ara bé, antigament hi havia molt més guardes pel terme i amb bicicleta o a peu ho recorrien tot, mentre ara poc pot fer un home sol i més davant de quadrilles que semblen organitzades amb els seus cotxes, furgonetes o camions i suposem que amb mòbils per vigilar i avisar.

3 comentaris:

LLAURADOR SIMATER ha dit...

UNA OPINIÓ COM UN ALTRA:
Al igual que s'ha fet el voluntariat mediambiental controlant cremes agricoles i vigilant muntanyes. Aleshores per que no es pot fer una tasca pareguda per-ha a vigilancia rural i controlar els robatoris al camp.

PREGUNTE:
Els Ajuntaments i la Mancomunitat de la Valldigna
podrien subvencinar aquestes tasques?.

Anònim ha dit...

clar que ho podrien subvencionar. s'inclou al pressupost i punto.

Un de Benifairó ha dit...

Home, posar el tema de les muntanyes, amb el de les taronges, és com comparar peres amb melons....

M'explique, les muntanyes son de tots....i els tarongerals, són privats.... això vol dir que que no crec que ixquen voluntaris per preservar la propietat privada.

Altra cosa, seria que els ajuntaments, i mancomunitat dedicaren una part del seu pressupost per fer guarderia rural, que no estaria gens mal.

Jo recorde quan era menut hi haure dos guardes a Benifairó, apart dels municipals... Ara sols estan els municipals, molt més preparats que els d'abans, però de guarderia rural, res de res.