L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 5 de febrer del 2010

Més sobre el ple: El cas Troyanos passarà a comissió

La situació de la legalitat de contractació de l’empresa “Troyanos Seguridad SL” es tractarà en una próxima comissió després que els partits de l’oposició demanaren al secretari un informe sobre aquesta legalitat. Sobre el tema cal recordar que en un passat ple, el PSOE va qüestionar la situació contractual dels treballs que fa l’empresa per a l’ajuntament.
L’oposició demanava un informe respecte a les persones que presten el servei en la Casa de la Cultura i el Punt d’Encontre Jove, que se’ls done una còpia del contracte de l’empresa i saber les conseqüències jurídiques per a l’Ajuntament, a més que el tema es tracte en ple.

Unes dades: 1- La convocatoria del ple així com els punts del dia son potestat de l’alcaldia, que és qui ha de marcar quan i com es tractarà en ple. L’oposició vol demanar un ple extraordinari, però com ja se’ls ha dit que eixe tema es tractarà en la pròxima comissió no l’han sol·licitat encara.
2- L’oposició ha tingut constància que no hi ha tramitació de cap contracte amb l’empresa
2- Només cal aprovar i tindre la factura de l’expedient dels contractes de servei i “menors” que siguen menors de 18.000 euros sense IVA.

Per tant, una cosa és un servei esporàdic, que pot prestar una empresa dos o tres vegades a l’any i una altra ben diferent és la continuïtat d'eixe mateix servei amb la presentació de factures un mes darrere un altre mes i així durant anys, cosa que diu l’oposició és el que està passant i que suposa una contractació fixa de fet.
En el ple de gener, el PSOE va indicar que l’any 2009 l'empresa Troyanos havia facturat a l'Ajuntament per valor de 110.000 euros, tot i que s’havia eliminat la vigilància als camions de FCC, sinó la facturació encara seria major.
Els anys 2007 i 2008 també va hi haver facturació de l’empresa a l’Ajuntament tots els mesos, amb unes quantitats totals semblants a la del 2009 perquè ales hores sí que estava inclosa la vigilància dels camions de FCC, però no la del Punt Jove encara inexistent.

4 comentaris:

Un de tavernes ha dit...

Sabem algo dels pressupostos?... quina aportació té Troyanos per al 2010?...trobe a faltar una despetjament dels pressupostos...ja se cotorra..però anem informant-mos amb pinces.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si no hi ha un conveni per prestació de serveis no anirà plasmat en els pressupostos. El valor de la despesa se sabrà quan no s'acabe l'any i se sumen les factures que han presentat a l'ajuntament pels serveis.

I deduim que si es tracta d'un treball continuat, s'ha de publicitar, les empreses interessades presentar ofertes i que la mesa de contractació diga la seua segons els mèrits de cada empresa.


I quan als pressupostos ja diguerem que el millor camí era sol·licitar-los per escrit a l'ajuntament. Els has sol·licitat?

Un de tavernes ha dit...

Dons no, trencaria l'anonimat. Esperaré a que algú els publique...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Comprés.