L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 25 de febrer del 2010

Els robatoris al camp, la dotació policial i la llei

La premsa de dimarts – Levante-EMV- publicava que s’havien robat a Tavernes mil arroves de taronges només en una nit. Els fets van tindre lloc el passat cap de setmana i el valor del robatori diu la premsa està sobre els 4000 euros. Van ser tres els horts afectats i un total de 30 fanecades. Acabava el diari dient que els llauradors vallers fa temps que reclamen major vigilància i presència policial en els camps.
Ahir dimecres el mateix diari publicava que el regidor d’agricultura, Mario Enguix, del PP, estava “harto de callar” i volia “demandar ya de una vez más rigor en la legislación. No es lógico que un agricultor esté todo el año produciendo las naranjas y unos impresentables vengan y roben el esfuerzo de una temporada”.
La Cotorra està totalment d’acord amb el regidor. Això de què un robatori només siga una falta si no és d'un gran valor i no delicte fa que molts lladres s’escapen per eixe forat legal. Ara bé, diguem nosaltres, primer caldrà que els agents els localitzen en el mateix moment del robatori i detindre’ls “in fraganti”. I per això cal dotació d’agents policials i mitjans.
I continuava el regidor ahir dimecres: “La Policia Local también trabaja duro en cuanto al seguimiento de los ladrones...”.
I avui nosaltres diem: I tant dur com treballa! Si es vol patrullar tot el terme ... ¡com no han de treballar dur si només hi ha quatre policies dedicats a eixa tasca!
I cal aclarir i explicar que es devideixen en torns de dos agents cada setmana, és a dir, una setmana en treballen dos i descansen els altres dos. I dels dos que treballen, un fa el torn de matí i un altre de la vesprada. A la nit, res de res.
Ah, i damunt esperem que no els dediquen a dirigir el trànsit a les hores d’entrada dels col·legis o altres feines perquè ja seria massa!
En resum, tal com està la cosa pensem que pocs lladres atraparan. O siga, que bé està que canvie la llei, però si no es posen més mitjans....

3 comentaris:

Anònim ha dit...

a Simat aquesta setmana també estan entrant en cases de camp ...

tot i saber la sobrecarrega de feines de les policies locals, crec que Guardia Civil i PL deurien establir protocols d'actuació davant de l'augment de robatoris i facilitar tramits i gestions a les víctimes que com de costum som els que paguem (impostos s'enten) i molèsties (a tot hora).

Vitality ha dit...

A qui caldria tancar a la presó per molts anys es a qui compra la taronja robada.

I a més caldria controlar la venda ilegal i la de dubtosa legalitat (encreuaments i rotondes, gasolineres, etc). Potser això tidria més efectivitat que anar darrere dels lladres directes (perquè els altres, els qui compren, també són lladres)

Anònim ha dit...

es diu per ahi que si tots saben qui es el que furta les taronges, que es conegut per molta gent i que no és de massa lluny... Això és de veres?