L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 24 de febrer del 2010

Aigua a la vall !!!!!


El riu Vaca presenta des de fa mesos un aspecte imponent i immillorable.
Es nota que hem tingut una tardor i un hivern d'allò més plovedor i l'aigua corre pel riu cavallera. No és l'únic cas: el Clot de la Font raja també incesant, com la Fontarda i el Bolomor. Són bons indicadors de que a la Valldigna hi ha aigua suficient per a un temps i no anem a patir els efectes de la sequera. A la Valldigna no son patir-se, i això els monjos del monestir ja ho sabien a l'hora de triar el lloc.
Per als amants de les dades i de les estatístiques us oferim les pluges a la Valldigna durant la passada dècada. Queda clar que poden variar un poc segons el lloc on vivim a la Valldigna. Aquestes en concret són les oficials de Simat que ens ha passat un amic i han estat arreplegades per Alfonso Batallar que les remet als organismes oficials.

Si feu clic damunt, les voreu en gran

3 comentaris:

PAI, desgraciadament MAI ha dit...

Però la falta d'aigua no era un problema per a fer el PAI?

Ací crec que l'únic problema és que tots no tenen terrenys afectats.

PePe ha dit...

Sempre s'han referit a recursos hídrics per a consum humà (aigua potable) i d'això sembla que no hi ha massa (intrussió marina, nitrats, etc.
Si estem farts de sentir que la que consumim ara a Tavernes i platja ja esta per davall dels paràmetres que marca la OMS.

foraster ha dit...

Si, company PePe. Els informes parlen de l'aigua per a consum humà en primeras instància però, principalment, parlen de l'aigua d'ús públic i privat per mantenir les zones verdes públiques i les zones ajardinades privades que per llei també s'exigeixen així com les dutxes i piscines, etc., etc., on la previsió de consum (dades estadístiques de tots els ajuntaments valencians amb platja) és 22 vegades superior a la del consum humà, és a dir, a l'aigua per a beure.