L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 3 de gener del 2010

I vosaltres ¿què en penseu?

Qualsevol valencià pot observar que contínuament ens bombardegen des dels mitjans públics, cas de la radio i la televisió valenciana, o en totes les intervencions dels pólítics del PP amb consignes del tipus: som els millors d'Espanya, som la comunitat que millor va, som els que més riquesa generem ...i un tot de fets que, després, les xifres i dades econòmiques ens diuen que no, que això no és cert i que cada vegada més estem a la cua.
Ens sap greu haver de començar el 2010 i que de les primeres coses que publiquem siga precisament la darrers dades referides a la realitat valenciana. Són dades que fan reflexionar i precisament volem saber això: les vostres reflexions i comentaris. Potser molts ja les haveu llegides a la premsa, però no va mal recordar-les.

El País Valencià va ser la comunitat on menys ha crescut el Producte Interior Brut (PIB) en el 2008, un 0,3%, segons les dades del Instituto Nacional de Estadística (INE). El boom de la construcció en la darrer década i fins l'estiu del 2008, quan començà la crisi, tampoc va servir per a créixer més que la resta d'Espanya. Aixi, entre el 2000 i el 2008, el conjunt de l'Estat creixia un 3'09%,el País Valencià es posava a la cua amb una millora del PIB del 3,02%. Les que més creixien Múurcia (3,59%), Extremadura (3,41%);Andalucía (3,3%), Madrid (3,28%), Melilla (3,22%), Castilla-La Mancha (3,21%), Cantabria (3,2%), Aragón (3,18%) y Navarra (3,13%).

El poder adquisitiu, determinat per la renta per capita dels valencians va ser de 21.336 euros en el 2008 mentre que l'espanyola era de 23.874 euros

Hi ha un detall en el qual la premsa no ha posat massa enfàsi. I és que tampoc van les coses massa bé als veïns catalans i balears que també veuen com les seues xifres no són per a fer salts de joia. Quina casualitat son tres de les comunitats que més aporten a l'Estat. ¿Per què serà?

El Levante feliz, els millors del món i d'Espanya, el motor econòmic i la primeram comunitat que eixirà de la crisi, segons proclama el PP, no es veu enlloc. Cada any que passa ens estem enfonsant més i més. I vorem que passarà quan es coneguen les xifres del 2009.

En definitiva ¿Què en penseu de tot això? Gràcies per les vostres opinions i reflexions

14 comentaris:

Un de tavernes ha dit...

Pense que és una copia del que passa a Espanya respecte d'Europa i si ho penses a Tavernes respecte a la safor... Pareix que sempre ens toca lo milloret...per això som els millors..no?.

Anònim ha dit...

Enhorabona per l'article. L'hem reproduït a la web del Bloc de Simat

falcó ha dit...

Hola, cotorres. Us desitge un bon any deu.

Sobre el teme, crec que és massa important i del que podem parlar-ne massa i per això no escriuré cap comentari al respecte, seria massa llarg i probablement no hi hauria prou espai a la pàgina del blog. He preferit elaborar un escrit que us el serviré per mail quan estiga acabat en el que oferiré la meua visió i anàlisi sobre el jo he denominat el cas "Comunidad Valenciana: un vergel sobreexplotado y mal gestionado" per allò d'usar la llengua del reino que ens han imposat en temps de dictadura i que s'ha imposat ara, en temps de suposada democràcia, i que sempre usen els polítics que ens volen representar, tant els del PP com els del PSOE.

Un de tavernes ha dit...

Per al teu mail..falcó pot ser et valguen les paraules de Raimon quan li donaren la medalla de la Universitat de valència..

Raimon criticó que la Comunitat "tiene, en vez de clase dirigente personas que digieren, algunas de ellas, en constante digestión", lamentó.

Espriu ha dit...

De l'expoli que pateixen els Països Catalans, ja es va parlar a les darreres eleccions autonòmiques, no és nou el que estem patint, ací al País Valencià, ho patim més encara per que els nostres governants s'han empenyat en fer-nos creure que els ases volen...les copes amèrica, la F1, la visita del papa, en fí tots els grans esdeveniments que ens fan viure en una falsa prosperitat, que el dia a dia ens fan veure a aquells que ho volem fer, que estem a una autonomia de tercera, amb alumnes a barracons, amb una sanitat penosa, i amb moltes deficències que no parariem d'anomenar.... ara al nostre canal autonòmic, no paren de dir-nos que som els més grans, i que si no som a nivell mundial, és per que no ens deixen.... de pel·lícula de Berlanga...

Un de tavernes ha dit...

En primer lloc amic "Espriu" vull dir-te que comparteix la teua opinió sobre l'educació entre altres deficiències.
En segon lloc dir-te que quan veig escrites expressions com "Països Catalans" la resta de reflexions perden...com ho diria .."fuelle"... En un 2010 que vivim, fins i tot ens situem com ciutadans Europeus i a més degut a la quantitat de problemàtiques ...no en cap pensar en antigues glories, regnes o països...

La situació actual passa per canviar de "sistema", no se si has sentit parlar d'aquell problema de física de l'observador i el llum que cau dins d'un vagó de tren que es mou. Ens parla de sistemes i d'observadors.

Pense que ens situem en un sistema i com a uns observadors d'on el problema no te solució.

Amic "Espriu" vivim al mon i som persones... i si entrem en altres definicions creades per l'interès d'uns o d'altres, caiguem en un parany d'on es parla molt però no es soluciona res, no creus?.

Anònim ha dit...

Una comunitat que diu que la F1, la copa america, la visita del papa, i tants altres grans esdeveniments que diuen que aporten diners... però a qui aporten els diners? Amb tots els diners que han deixat d'invertir en cultura i educació, així com en sanitat són passos enrere que donem, perquè no es crea ocupació. L'ocupació dels esdeveniments són 2 dies d'ocupació i una gran despesa, mentre que crear escoles, instituts i hospitals crea ocupació permanent. Impulsen instituts, hospitals i universitats privades per estalviar-se diners, però perdem tots, perque es posen en altres llocs que no fan falta.

una simatera ha dit...

A algunes persones les fa por quan s'anomenen els Països Catalans. Doncs a mi m'agradaria viure en ells, on poguérem gestionar els nostres impostos i valorar on els hem d'invertir. En canvi, eixe estat espanyol(Madrid) que ens xupla fins els budells, ens desagna i ens deixa en el quiròfan a cos obert sense operar, sense anestèsia i sense curar-nos el problema, no les importa, no hi ha cap crítica, tot està bé. A Extremadura cada alumne/a té un ordinador, el núm. de llits als hospitals públics es tripliquen respecte del PV, es tripliquen al Principat i quintupliquen respecte a les Illes; i això no passa res. La taronja, el calcer i el joguet no interessa i es promociona com a bolets els PAIs i camps de golf al PV.
Espriu estic d'acord amb tu. Al de Tavernes, estudia un poc d'història que tant sols fa 300 anys que per una derrota estem en això que s'anomena Espanya.
Quan l'espoli siga tant crític i arribe a ser tant descarat i vergonyós, ja parlarem, posssiblement haurem arribat massa tard.
Amb independència aconseguirem més cotes de justícia social, més proximitat als nostres problemes econòmics, d'infraestructures, de serveis públics i socials.
Salut i bon any per a tothom, de cor!

Un de tavernes ha dit...

Quan la barca s'enfonsa les rates son les primeres en abandonar-la.
Y hasta aquí voy a leer...

Espriu ha dit...

Amic de Tavernes.... no entenc per què les meves opinions perden "fuelle" quan parle de Països Catalans... Pot ser no t'agrade aquesta expresió, però no per això allò que dic sobre la situació del nostre País siga més o menys raonable. Els Països Catalans, són un realitat, no política, però si lingüística, és possible et faça un poc de soroll a les orelles allò de Català, però que tenim que fer, ells ens conqueriren, i com sempre ha passat a la història de la humanitat, el país conqueridor, obliga als conquerits a adquirir la seva cultura i la seva llengua, o hi ha alguna difèrencia de parla entre els valencians de Vinaròs o els catalans d'Alcanar? O creus que no hi ha cap vinculació entre els cognoms típics valencians com Camarassa, Tamarit, Tàrrega, Sansaloni, que són els topònims de pobles de Catalunya? Les evidències són molt clares. No passa res si parlem català, també a Bèlgica parlen frances, i als EUA, parlen anglés, i Argentina el castellà... Així, que no passa res home, parlem català, un català diferent al de Barcelona, però molt paregut al de Lleida, igual que els americans del nord parlen un anglés diferent al del Regne Unit, i els argentins un castellà diferent als de Madrid.

falcó ha dit...

La cita que ampres al final "Un de Tavernes", és molt certa. I tant! La mateixa frase però, dóna peu a la discriminació i interpretació. Les rates abandonen la nau fugint bé per cobardia o bé per l'afany de salvar-se, allò que s'anomena l'instint de supervivència.

Llavors, rates hi han moltes i de moltes classes igual que de persones hi han moltes i de moltes classes. Hi ha qui té classe i qui d'això no en sap res.

Tan s'hi val si li diem Països catalans o occitans. El nóm no importa, ara bé, jo preferiria viure a un país què fora capdavanter i pròsper entre els quals Espanya "ni está ni se le espera" per usar la llengua del reino com has fet tu també. És clar que som europeus i ciutadans del món, faltaria més, cosa que vull continuar sent perquè a més m'interessa. No vull ni pensar que seria de nosaltres si els europeus de pro no ens haguessim permés formar-ne part de la UE i ajudar-nos com ho han estat fent fins ara.

Company "Un de Tavernes" els topónims serveixen per identificar i diferenciar-se els uns dels altres i tenen la importància que tenen i que sovint volem donar-li. Tan malament que sembla et sona això de Països Catalans i sembla que no trobes malament això de: Països Baixos, Balcànics, Bàltics, Bàbars, de la Lapónia, conjunts de petites realitats unides per diferents i múltiples vincles que juntes van millor que per separat.

Amb Espanya anem de cul! "A las pruebas me remito".

foraster ha dit...

Espanyols i Europeus. Et sona bé? Company de Tavernes, si el problema és com et sonen les coses, fes per canviar-les. Aporta propostes, alternatives, en de finitiva, altres opcions que servisquen per a millorar. Hem de ser més constructius.

Saps què podries fer a partir d'ara, usar un topónim inventat per tu quan et referisques al conjunt de països que durant un temps varen pertanyer a una mateixa corona i als quals els uneixen tants i tants lligams, de tot tipus: des del lígüístic, històric, geogràfic i cultural, fins al tradicional pasant per l'art, visió de futur, treball, etc, etc, un segell d'identitat molt diferent a l'espanyol, conjunt de realitats diferents al què pertanyem des de l'abril de 1707. (No és caure en el tòpic de sempre de que els espanyols són així. Les coses són com són). Encara que no siga correcte, per mi pots fer-ho si és que així estàs més satisfet i tranquil o et provoca menys animatversió.

Anònim ha dit...

Amic falcó amb Espanya no anem de cul. Crec que és millor dir "Espanya ens dóna p...." amb perdó.

Un de tavernes ha dit...

Espriu és la paraula païs la que no magrada en el teu context, si tu escrius amb Català i jo no, no entenc com ens entenem, no?. Ara bé si me lo juras por snupi que vols fer referència a la llengua dons..bé, pot ser me precipitat....

Foraster no vull canviar la definició.. .ja existeix una denominació per a la nostra regió. Com que he notat que vos agrada poc no la nomenaré aquesta vegada. De totes formes trobe més destructiva la segregació i l'independentisme proposat ací, que no la recerca de postures més en favor del be comú. Ara caldria definir que entenem per "nosaltres".

falcó si que anem de cul si...però si volem arreglar les coses, passa per donar-li importància a allò que realment ho valga...Si diguem veritats però afegim propaganda independentista i de segregació, aquells que no es veuen dins del nosaltres que promulguen, es senten exclosos i tendeixen a rebutjar tot el missatge. És una llàstima que tenint raó... Això almenys és el que jo sent.

Per acabar dir-vos que estic gaudint amb tots aquestos comentaris....