L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 11 de desembre del 2009

L'Aplec reuneix 1000 persones de tot arreu del domini lingüístic


El 33è Aplec Excursionista dels Països Catalans celebrat a La Valldigna ha presentat el següent balanç: 1000 assistents, 800 inscrits i més de 100 voluntaris són els que van participar en l'esdeveniment del cap de setmana passat. L'any que ve l'Aplec Excursionista dels Països Catalans s'organitzarà a Sóller, a Ses Illes.
L’esdeveniment, com saben els nostres lectors de La Cotorra, va tindre lloc el pont de desembre, des de divendres 4 a dilluns dia 8, als municipis de Simat i Benifairó de la Valldigna, els quals han acollit la diversitat d'actes musicals, de xarrades i d'excursions. El número d'inscripcions ha arribat a les 800 persones, vingudes de les diferents comarques del nostre territori, fins i tot de l'Alguer(Itàlia) i la Catalunya Nord (França).
Una mostra de l'èxit de l'Aplec ha estat que totes les excursions programades han exhaurit les places disponibles, tant les eixides de muntanya com les visites culturals a Sueca i Gandia. L'organització també està molt satisfeta de que totes les xarrades organitzades als dos municipis de la Valldigna s'han omplert, malgrat que la majoria eren simultànies.
Durant els cinc dies que ha durat l'Aplec Excursionista dels Països Catalans han participat més de 1000 persones en les diverses activitats programades. Les més multitudinàries han estat les excursions per les muntanyes de la Safor (800 participants), l'actuació de l'humorista Xavi Castillo (700 assistents) i el sopar de germanor amb 600 excursionistes.
Les entitats i persones que han intervingut en l'aparell logístic cultural de l'Aplec celebrat a Simat i Benifairó de la Valldigna són l’Institut d'Estudis Comarcals del Camp del Turia, Club de Pilota Correllops de Vilallonga, Club de Pilota de Simat, Andreu Valor (cantautor -Cocentaina) Coral Quinze de Març, Josep Piera, Paco Alberola, Pep Gimeno "Botifarra" i la seua rondalla, els grups musicals Batà (l'Alcoià), "Skak al Rei" (la Safor), Naia (l'Horta), Banda l'Entusiasta de Benifairó, Banda Unió Musical de Simat, xaranga de Simat, balladores de Santa Anna, Grup de Danses "Les Folies" de Carcaixent (La Ribera), Dolçainers de Gandia, Vilallonga i la Valldigna, Colles de Dimonis Fem Fredat de Simat i Correllops de Vilallonga, Daniel Calver (pirotècnic de sueca), Daniel Olmo (dissenyador de web) el centre social TERRA i tot el conjunt de conferenciants i presentadors de xarrades i actes, guies culturals i de muntanya.
Cal donar les gràcies a tots per la seua generositat en oferir llurs tasques gratuïtament en suport a l'Aplec i per estimar la terra.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo sóc de La Valldigna, he participat i ajudat voluntariament en l'aplec. Vull donar l'enhorabona als tres grups que han organitzat l'aplec. Ha estat increïble, ben organitzat i molta assistència. Ens va acompanyar el temps, va ser fantàstic, ni fred ni calor. La gent estava molt contenta i els lligams han estat forts entre moltes persones desconegudes(entre elles) d'arreu dels Països Catalans.
Em sembla vergonyós, per enveja, malícia o per no tindre la capacitat ni disponibilitat humana, que un grup que s'anomena d'esquerres a Simat, estiga fent una crítica brutal. Ens té acostumats a dir a tot que no i a fer una crítica destructiva contra tot allò que no manipulen ells, que per cert, són quatre. No diré més, però a Simat els coneixen tots, ni s'impliquen en res, ni aporten res, sols la crítica destructiva, amb mentides i falàcies. El grup de l'organització que han estat mesos organitzant i el grup del voluntariat de l'aplec, HEM PAGAT TOTS LA INSCRIPCIÓ I EL SOPAR. TOTS I TOTES. I he de dir-vos que jo he arribat a estar treballant fins a 10/15 hores al dia, jo i la resta de persones de l'organització i del voluntariat.
Salut, muntanya i respecte al territori. Gràcies per tot. Gràcies per l'aplec.

Anònim ha dit...

Em sembla vergonyós, per enveja, malícia o per no tindre la capacitat ni disponibilitat humana, que un grup que s'anomena d'esquerres a Simat, estiga fent una crítica brual.
vergonyos
enveja,
malícia,
ni capacitat ni disponibilitat humana
tu parles de critica brutal,per el fet de voler saber quans €€€ ha costat al ajuntament de Simat.

Això és ser d'esquerres....tu mateix.

tramussos ha dit...

Contestant-li al Sr. Falcó, li diré que soc una persona que no perteneix ni al CETV ni al Grup Muntanya. Què vec la realitat del Grup Muntanta i al seu president, perquè el tinc molt a prop, i no és dels que fa res, sense obtindre res a canvi.
Dona la casualitat de què quan es va fer la casa del carrer sant Pere, el president del Grup Muntanya i el seu soci, estaven al CETV, el problema és que quan van voer que la gent jove no els deixavaque ells manaren se´n van anar.
I pense que al que els agrada el muntanyisme són gent massa sana i honrada, com per a permetre estes coses.

Anònim ha dit...

Eixe grup al que critica "brutalment" l'anònim anterior és Arc Iris i l'única cosa que ha fet ha sigut preguntar quants diners ha posat l'ajuntament de simat per a l'Aplec.
A partir d'ahi, s'han rebotat els que no estan acostumats a donar comptes a ningú.
Com sempre.

Anònim ha dit...

UN SOCI:Hola senyor “tramussos”, a vostè volia deixar-li les coses clares. Jo si que soc soci.
¿A vostè qui l'autoritzat a parlar en nom del C.E.T.V al cual jo perteneixc?¿Com s'atreveix a dir que no hi pertany i desprès dir que coneix molt de prop a aquestes dos persones? ¿Es que vosté pertany al grup d'ells i vol posar llenya al foc? ¿Com diu també que quan es van traslladar al carrer San Pere volien agafar el poder i els joves no els van deixar?
Si després de traslladar-nos van hi haure dos legislatures més i ningú volia fer-se càrrec. Segurament podem dir que tampoc ho voldria fer vostè. El que vostè conta i diu no concorda amb el que tots sabem ja que jo també he estat en eixos sopars que fem els Divendres. Vostè esta distorsionant el que ací es parla. També li tinc que dir que fins el que jo se som socis i paguem les quotes, si no es que vostè ens a donat de baixa. Si realment vol parlar de nosaltres, i verdaderament l’importa, ens ho diu en directe.
Finalment, dirli que pensé igual que vosté que “als que els agrada el muntanyisme es gent masa honrada i sana” com per a calfar-se el cap en temes tan polítics, i desde un punt de vista absurd, com ho fa vosté.

falcó ha dit...

Hola, sóc Falcó.

En primer lloc vull aclarir-te, Tramussos, que ni m'interessa ni em preocupa sigues del CETV o del OBUS o el XPFD, tan s'hi val. El problema rau en les qüestions que alguns es plategeu a hores d'ara i que sembla us preocupa molt els diners que s'han invertit, perquè per a mi eixes coses no són despeses sinó inversions, des de les institucions públiques per a organitzar o ajudar a l'organització d'una trobada com la que ens ocupa. No vull nomenar-la perquè sembla que el seu nom ja és motiu de polèmica.

Davant la teva postura i la de alguns altres més, jo em pregunte. Per què no pregunteu públicament què li costa o quants diners invirteix en promoció a la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1? O el patrocini dels equpis i carreres de motos? O els equips de futbol de Primera i Segona divisions del nostre pasís? I tantes i tantes coses més. Això si que em preocupa realment a mi perquè suposa molts i molts diners que a la fi, per on passen banyen, com se sol dir popularment, i sospitosament serveixen més per a altres coses com per a les que diuen serveixen.

Als anònims els en diria algunes més però, sent fidel a la meua postura, no respondré ni comentaré cap escrit signat amb el pseudònim d'anònim.

tramussos ha dit...

El missatge que vaig deixar ahir, contestant-li al Sr Falcó era per a un altre article

paco sales climent ha dit...

Estic aclaparat, al•lucinat, sent vergonya de tot el que en menys de mitja hora he pogut llegir. No sóc un lector de la Cotorra de la Vall, esta matí he rebut una telefonada, sobre el que s’està publicant en este mitja , estic aborronat. De totes les maneres només contestaré, al qui signeu amb seu nom i no aneu nomenets i tonteries. Vull dir-vos als que teniu la fel a la llengua, que sou uns terroristes de la paraula, sols els terroristes s’amaguen davall un antifaç, per a fer els seus assassinats o atemptats. Sempre amagats per desprestigiar a uns i altres, amagant-se per els forats com rates desvergonyides.

En primer lloc heu d’ensenyar-vos a escriure bé el nom d’una entitat com és el Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, som els principals culpables que el Monestir de Valldigna siga el centre cultural del País València, impulsors del I Grup Scout en la Valldigna, creadors del I Concurs Fotogràfic La Vall, I Volta Ecològica a la Valldigna, fundador de l’Asociació d’Amics de la Valldigna, organitzador de I Jornades Espeleològiques a la Valldigna, I Voluntariat Mediambiental la Valldigna, I Competició d’escalada Esportiva de la CV., Ralli Fotogràfic, promotor de tots els senders de la Valldigna, a mes un grapat d’activitats de tota classe. Hem portat el nom de Valdigna per totes les serralades del Món………, podria omplir i omplir pagines de les activitats realitzades per CETV durant els 38 anys des de la seua fundació, no cal constatar totes i cada una d’elles, per que ho sabeu millor que jo, o no, voleu saber-ho, ens teniu enveja.

Respecte al Grup Muntanya Valldigna, naix com una societat de servissis, una moderna societat dedicada als servissis, moderna i actual, concebuda diferent de com fins el moment es coneix com les societats culturals, on quatre s’encarreguen de tot i la resta estan però no estan. Si estem equivocats o encertats en la concepció d'este tipus de societat, el temps ens donarà la raó o no, al nostre modest entendre creiem que anem per bon camí i la nostra contribució social és molt positiva.

Posem a disposició de tota persona que vullga informació, el nostre equip d’assessors perquè els pugen aclarir qualsevol dubte o qüestió que desitgen saber sobre el funcionament del GMV, però exigim que siga una informació seriosa i sense antifaços ni favades, estem a disposició de la gent de la Valldigna.

També (els agrairien) que es lleven el drap de la cara, per desgràcia en els nostres actuals dies fa falta que hi haja persones valentes que afronten els problemes de la societat cara a cara, sense nomets rarets i favades, si (vostès) són valents i desitgen algun tipus d’informació, no dubten a posar-se en contacte amb nosaltres, també els invitem a consulta les actes redactades tots els mesos de l’any on reflecteixen totes les nostres activitats.

Com a informació (els comuniquem), que tenim en mans de l’equip jurídic el tema, amb el fi que miren tots els escrits que s’han realitzat, d’estudiar-los i mamprendre les mesures legals oportunes.
paco sales climent

GRUP MUNTANYA VALLDIGNA
http://grupmv.blogspot.com/ http://www.gmvalldigna.es / grupmv@gmail.com
Tel. 699.80.83.63
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA
CIF.- G-97.883.458

GMV ha dit...

Estic aclaparat, al•lucinat, sent vergonya de tot el que en menys de mitja hora he pogut llegir. No sóc un lector de la Cotorra de la Vall, esta matí he rebut una telefonada, sobre el que s’està publicant en este mitja , estic aborronat. De totes les maneres només contestaré, al qui signeu amb seu nom i no aneu nomenets i tonteries. Vull dir-vos als que teniu la fel a la llengua, que sou uns terroristes de la paraula, sols els terroristes s’amaguen davall un antifaç, per a fer els seus assassinats o atemptats. Sempre amagats per desprestigiar a uns i altres, amagant-se per els forats com rates desvergonyides.

En primer lloc heu d’ensenyar-vos a escriure bé el nom d’una entitat com és el Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, som els principals culpables que el Monestir de Valldigna siga el centre cultural del País València, impulsors del I Grup Scout en la Valldigna, creadors del I Concurs Fotogràfic La Vall, I Volta Ecològica a la Valldigna, fundador de l’Asociació d’Amics de la Valldigna, organitzador de I Jornades Espeleològiques a la Valldigna, I Voluntariat Mediambiental la Valldigna, I Competició d’escalada Esportiva de la CV., Ralli Fotogràfic, promotor de tots els senders de la Valldigna, a mes un grapat d’activitats de tota classe. Hem portat el nom de Valdigna per totes les serralades del Món………, podria omplir i omplir pagines de les activitats realitzades per CETV durant els 38 anys des de la seua fundació, no cal constatar totes i cada una d’elles, per que ho sabeu millor que jo, o no, voleu saber-ho, ens teniu enveja.

Respecte al Grup Muntanya Valldigna, naix com una societat de servissis, una moderna societat dedicada als servissis, moderna i actual, concebuda diferent de com fins el moment es coneix com les societats culturals, on quatre s’encarreguen de tot i la resta estan però no estan. Si estem equivocats o encertats en la concepció d'este tipus de societat, el temps ens donarà la raó o no, al nostre modest entendre creiem que anem per bon camí i la nostra contribució social és molt positiva.

Posem a disposició de tota persona que vullga informació, el nostre equip d’assessors perquè els pugen aclarir qualsevol dubte o qüestió que desitgen saber sobre el funcionament del GMV, però exigim que siga una informació seriosa i sense antifaços ni favades, estem a disposició de la gent de la Valldigna.

També (els agrairien) que es lleven el drap de la cara, per desgràcia en els nostres actuals dies fa falta que hi haja persones valentes que afronten els problemes de la societat cara a cara, sense nomets rarets i favades, si (vostès) són valents i desitgen algun tipus d’informació, no dubten a posar-se en contacte amb nosaltres, també els invitem a consulta les actes redactades tots els mesos de l’any on reflecteixen totes les nostres activitats.

Com a informació (els comuniquem), que tenim en mans de l’equip jurídic el tema, amb el fi que miren tots els escrits que s’han realitzat, d’estudiar-los i mamprendre les mesures legals oportunes.
paco sales climent

GRUP MUNTANYA VALLDIGNA
http://grupmv.blogspot.com/ http://www.gmvalldigna.es / grupmv@gmail.com
Tel. 699.80.83.63
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA
CIF.- G-97.883.458

Exmembre de l'AAV ha dit...

L'Associació d'Amics de la Valldigna NO va ser creada pel CETV, ni van tindre res en comú excepte usar les instal·lacions de la parròquia Sant Josep per a reunions.
l'AAV va ser creada per Joan Brines, Rafael Mansanet (q.e.p.d), Vicent Martínez Sancho, Paco Mansanet (q.e.p.d, José Ferrando (q.ep.d<) Pepe Ten,Vicent Pons, Miquel Juan, Eduard Ibañez i se sumareen Ramon Fita i Vicent Cardona, entre altres noms dels quatre pobles.
Això si, les instal·lacions de la parròquia de Sant Josep les va usar per reunions i alguna activitat (com també feia el CETV)d'ací que alguns encara s'encaboten a dir que el CETV
fa fundar l'AAV.
Per idiologia, manera d'entendre el País, etc. estaven a anys llum del CETV y del DYA heretat de D. Ricardo.
Qui ho ha escrit només sap la història interessada que li han contat.

Amic de la montanya ha dit...

Senyor Sales:
Pense que aquells que llegim i participem alguna volta amb comentaris ací, som tot ja grans per saber quant una cosa es diu des de l'enveja, el despreci interessat o el rancor.
I per tant, no hem fet massa cas ni ens hem cregut gran cosa dels comentaris fets amb el propòsit de desprestigiar a algun dirigent del seu grup de muntanya.
Un altre tema, i pense que això pot tindre el seu punt positiu (pot tindre, eh?), és que eixos comentaris mal pensants ixquen a la llum i poder-los rebatir, com vosté ha fet. Millor que no es queden en comentaris de bar.
Ara no ens faça a tots iguals, i a mi personalment no m'ha agradat això de los amenaces judicials contra els que fem algun comentari.
Mire que es donar massa importància a qui no se la mareix.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Si Arc Iris -Esquerra (Des)Unida sols demanara els diners invertits a l'aplec, jo els aplaudiria, perquè jo que sóc d'esquerres, opine que els comptes han de ser clars, claríssims, transparents; però això no és el que diu AI-EU. Ells fan i permeten comentaris que deixen en entredit que els organitzadors, voluntaris i gent que sense cobrar un euro, s'ha aprofitat dels pressupostos de l'ajuntament de Simat en benefici propi. I això és totalment FALÇ. Deixeu a la gent treballar altruïstament encara que els criticadors no peguen ni colp. Deixeu a l'ajuntament el temps suficient per a què, pels canals oficials, diga si ha hagut alguna persona que ha posat la mà al calaix dels diners o si els comptes estan clars, explicant les despeses euro a euro. Però encara no s'havia ni retirat la carpa, i ells, els que van per damunt de tot el món, ja estaven criticant, difamant i intoxicant. Espere que demanen disculpes a tanta gent que en compte d'anar-se'n de vacances, va estar donant tot i més perquè eixira tot bé, aportant el seu gra de sorra a l'organització. I jo sóc d'esquerres i pense treballar per aquestos esdeveniments, per donar a conéixer La Valldigna, per potenciar el turisme rural, de muntanya, per potenciar la nostra cultura i llengua pròpies. I que quede clar que he treballat molt i m'he pagat el sopar, la inscripció i no he pogut anar a cap excursió, ni xerrada ni exposició. I estic satisfet de tot el que he fet i ajudat. Salut companyes i companys. Visca la terra i quan més prompte, que siga lliure.

Un altre exmembre ha dit...

Aprofondint en el que diu un exmembre de l'Associació d'Amics de la Valldigna cal dir que Rafael Mansanet i Vicent Martínez Sancho, que formaven part de la junta directiva, han estat presidents d'Acció Cultural del País Valencià.
Joan Brines va ser el president i era i és professor d'Història de la Universitat de València; el mateix Vicent Martínez Sancho era i és catedràdic de Fisica de la Universitat; Miquel Joan era el secretari i Eduard Ibañez i Ramon Fita junt a altres membres de la Junta Directiva foren grans animadors d'una associació que va fer actes com l'Exposició en l'Ateneu Mercantil o el conjunt de xerrades amb el lema "Salvem l'Art a la Valldigna", quan van vindre a Tavernes Sanchis Guarner i també Broseta, a més de fer la campanya i tot l'enrenou en premsa i fins i tot en "Aitana" de TVE. Per cert, "Aitana" va entrevistar a Miquel Joan a peu de pedres del monestir quan es va obrir i aquest no va voler parlar en castellà i va ser una de les primeres coses fetes en la nostra llengua (sobre l'any 1975?).
Estem parlant de la década dels anys 1970-80, quan un grup de joves sobre els 20 anys(Pepe Galera, Paco Grau...) iniciava el CETV de forma "semiindependent" de l'església. Es veu clarament que per edat i formació i interessos (polítics, culturals...) el CETV no tenia res a vore amb l'Associació d'Amics de la Valldigna, com ja apunta un exmembre.
Arribats als anys 80, es va desfer l'Associació d'Amics de la Valldigna (coincidint amb la desfeta del PSPV, al cap i a la fi, eren majorment els mateixos)i totes les coses (entre elles una exposició en B/N amb fotos a gran format i feta pel fotògraf de Xàtiva i amic personal de Miquel Joan, Rafael Jorda)es va quedar en la parròquia i suposem que finalment es faria càrrec el CETV.
No sabem que s'ha fet d'ella o si amb els trasllats de seu del CETV s'haurà perdut, així com altres fotos i diàpositives que teníem.

falcó ha dit...

Tot ho teniem i res ens faltava i arriba un tal Sales (ficat un poc de sucre perquè més que salat estàs agre), i ho ha empastrat més encara. Això d'amenaçar a la gent demostra el teu talant, company. Si és la primera vegada que escrius a la Cotorra, més val que no tornes a fer-ho perquè em fas por. Estic acollonat. Amb tu i uns pocs més com tu, a aquest país s'acabava prompte la poca llibertat d'expressió que tenim a hores d'ara. Amb això acabe perquè no pense dedicar-te ni una lletra més.

D'altra banda, pel que fa a Tramussos, jo no ho entenc. Si el teu comentari, adreçat a mi personalment, no feia referència a un comentari anterior meu al respecte del tema que estem tractant ací. Dis-me per a quin altre comentari meu anava adreçat, perquè no crec el trobes. Igual és que he entrat en la fase inicial d'amnèssia. Aclaris-te rei i si no, mira de no ficar la pota que les coses ja estan prou calentes, com podràs comprovar i a la qual cosa has contribuit tu amb el teu maliciós comentari. Tu ets dels que tiren la pedra i després amaguen el braç. No val a dir les coses i després dir que jo no he dit o que dic el que sent i tirar balons fora.

Per acabar i deixar les coses clares sobre el que pense jo al respecte del tema que estem tractant a aquesta pàgina, ací el que ha passat és que s'ha organitzat un esdeveniment del qual, el nom mateix, ja no és massa ben acceptat i molesta a més d'un (això de Països Catalans). Per a satisfacció de molts i per a cabreig d'uns pocs, la trobada ha estat exitosa i això no agrada. Com podem llevar-li protagonisme als responsables d'això? Doncs molt sencill: difamant, perquè encara que siga falç, sempre pots traure profit, consigna dels polítics barroers, espècie de la que, per desgràcia ni han molts, no sols als dos grans partits PSOE i PP sinó també a "partits i badats" (això no és meu sinó d'un tal Potxó de Simat al qui vaig conéixer fa molts anys) com el que ha provocat tot aquest enrenou. I això és el que estan aconseguint. En poc de temps y en una simple pàgina (no vull ofendre amb el qualificatiu de simple, perquè no ho dic en to despectiu), ves per on ens hem assabentat de moltes coses que gent com jo, vinguts de fora, probablement mai ens hauriem assabentat. Han aconseguit escarotar el galliner amb sol una rateta. De tota manera, la informació rebuda la considere molt poc important també, al menys per a mi, que ni conec el CETV, ni les persones que el fomen ni cap altra associació.

Anònim ha dit...

Quant de temps necessita l'Ajuntament de Simat per a donar compte dels diners que s'ha gastat a l'aplec?
Més temps o menys que el que està tardant en dir qui va manar retirar el nom del carrer d'Alt Tall?

1000iet ha dit...

falco,el sr.sales no amenaça a ningu,pero el que vol suponc es deixar les coses clares al seu respecte,supose que si a una persona no la toquen no te perque de traure les urpes,pero quan el toquen un poquet crec que tens el dret de defendret,supose que el sr.sales com a persona que es quan entre a llegir els comentaris es disculpara.

Anònim ha dit...

Ho diu el Sr. Sales o el Grup Muntanya. Esta tracta-nos com a terroristes, cosa que ningu dels que esten deixant els nostres comentaris ho som. Les males llengues li molesten? no se perque, a mi quan diuen una mentida meua, no hem sofoque, aixo el unic que pot provocar es tindre una depressíó de cavall.
Totes les opinions son bones, unes a favor i altres en contra.
Tu mateix en el teu article deixes ben clar que sou quatre els que porteu tot el cotarro, Tindran raó i per aixó es vareu deixar el Centre Excursionista?

sales ha dit...

Entenc que no han comprés el meu comentari, ja que Sr. 1000lio, no cal demanar disculpes a ningú, per que entenc cap comentari s'ha eixit del corrent, exceptuant dels realitzats per tramussos en estos i l'anterior article publicats ha entrat en calúmnies i el desprestigi personal, amb acusacions a mi, al president de la Mancomunitat, al del GMV i a la pròpia entitat, però de moment no puc entrar en valoracions.

Quant als exmembres, al del primer, m'estranya molt el teu comentari, ja que et conec bé, no entenc, el teu to aclaridor, perquè tu has fet molt pel CETV. Respecte els teus comentaris, inclús els compartits, ja que l'aav, i pels escrits que he llegit, Ramon Fita (president de la Secció Cultural de CETV), Eduard i Vicent (socis del CETV).
No puc entrar mes i com et conec vull creure’t, perquè jo era un xiquet que començava a donar voltes amb la corneta en la mà pel patronat. Per cert molt encertat el comentari d'un altre exmembre però falta gent per nomenar, pot ser sigues tu algú que falta.

Respecte a la meua opinió personal sobre l'aav, contribuïes un poquet a començar el que hui és la Valldigna. S'ha parlat massa d'ella, per al poc que ha fet. Vosaltres sabreu per que, va durar tan poc. De totes les maneres també he de reconèixer, que els seus membres han contribuït, alguns d'ells individualment a continuar amb els principis de l'associació.

Ha eixit Dan el defensor, amb l'antifaç ficat, al qui no et molesta res perquè ell no fa cas del que pugen dir d’ell. Ell mateix es dóna per al•ludit amb això de terrorista que jo entenc que no ho és, li tremola la mà, es fica nerviós i ell mateix s’ha auto-culpa de MALA LLENGUA, ell a soletes i no satisfet insinua que resta de gent també sou unes MALES LLENGÜES, que jo tampoc crec.

Bé i com estic veient que tots jugueu amb tots els asos de la baralla, tinc dos opcions per a seguir amb vosaltres, una és el buscar-me un nomet com vosaltres, o no fer cap comentari si no ve degudament signat. Crec que vaig a fer la segona opció. Un abraça per a tots menys per a u.

Exmembre de l'AAV ha dit...

Sóc el primer exmembre
Company Paco: que les persones que comentes foren socis del CETV, com jo mateix ho era, no té res a vore ni implica que el CETV fundara l'AAV.
És una història que conec massa, massa bé, i no tenia res a vore una cosa amb l'altra. Només cal buscar l'acta de registre fundacional de l'AAV en Govern Civil, ara Delegación del Gobierno(sí,estava legalizada en aquells anys 70)i fora dubtes.

I el valor de l'AAV es difícil de mesurar: Pense que va ser el colp a la consciència de moltes persones dels quatre pobles (perquè socis en AASV hi havia dels quatre pobles, mentre el CETV que començava mnomés hi havia de Tavernes i del grup parroquial de Don Ricardo) que a través de l'AAV i l'enrenou creat sobre el monestir (el lema era: Salvem l'Art a la Valldigna) varen prendre consciència de país, democràcia,llibertat i consciència col·lectiva de Valldigna. Va ser la primera associació que va reunir gent dels quatre pobles per una tasca comú i de Valldigna i de forma altruista i per conviccions. I això no ho ha fet ja més ningú. Ni tan sols en l'alta tensió.

Tu dius: S'ha parlat massa d'ella, per al poc que ha fet.

Una frase que si la analitzes bé el dona la clau: Sí, es veritat, s'ha parlat molt, i encara es parla. I això serà, dic jo, perquè haurà fet alguna cosa. El que ha fet està dins de la consciencia col·lectiva i els que han vingut darrere com no veuen res material (com pot ser la relació de coses fetes que tu nomenes pel CETV) és fàcil dir que no feren res.

Però escolta, part de culpa de que encara es parle (i en positiu) la té el mateix CETV, entossudit a dir sempre que poden que ells la fundaren, cosa no certa. Caldrà preguntar-se perquè eixe interés en voler aparéixer com a fundadors. ¿Serà perquè alguna cosa bona faria l'AAV? pregunte.

I perquè va desaparéixer: molt llarg de contar. Però el done una pinzellada. Molts, molts dels dirigents i socis de l'AAV (universitaris com s'ha dit) militaven en el PSPV (el d'abans de la venta al PSOE, aquell de "Volem l'Estatut", i quan el PSPV no va obtindre res de res en les primeres eleccions, i poc després s'integrava al PSOE, allí es va acabar tot. Això sí, a la Valldigna pocs, per no dir cap, va passar a militar al PSOE.