L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de desembre del 2009

Hi ha diners o no?


El senyor Font de Mora, Conseller d’Educació, rebutja els ordinadors del Govern Zapatero perquè diu que poden causar miopia. El Col·legi d’Oftalmòlegs ja s’ha encarregat de desmentir eixa afirmació.
En el fons el que hi ha es que l’Estat aporta 11 milions d’euros i la Generalitat n’ha d’aportar altres 11 milions per a comprar-los. I la Generalitat no els té.
I si damunt ha de pagar el condicionament de les aules i demés, la cosa pot arribar segons diu la premsa als 40 milions d’euros. I com és natural si la Generalitat no té 11 milions per comprar ordinadors, menys en té 40 per al total.

I això enllaça amb el vertader motiu d'aquest tema: Com que no hi ha diners, les baixes per malalties del professorat no es cobreixen. Pregunteu, pregunteu a les mares i pares del centres públics de Tavernes. I si no es cobreixen a pagar-ho... els alumnes! Queixes estem rebent-ne de com hi ha professorat de baixa i no s’envien professors de substitució.


Què diners, no n’hi ha? Sempre n’hi ha per allò que volen: Copes Amèrica, Formules 1, Fundació Agua... per als temes que consideren prioritaris. L’educació no ho és. I ací tenim barracons i falta de professorat.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,
Primer que res vull mostrar el meu rebuig a les declaracions del fondemora, pense que este home no està capacitat per dur res i molt menys un ministeri.
Ara be, estic a favor de polítiques que afavorisquen l'expansió de valència com a ciutat. Siguen o no faraòniques, costen mes o menys, crec que son accions bones per al bé comú. Això no vol dir que menyspree l'educació ni la col·loque en un lloc per davall, hauria d'estar com a prioritat. La cosa està en dir que per culpa d'açò no tenim allò...això és el que no m'agrada, eixes expressions no aporten res i pareixen que siguen la sol·lución a tot...bé ací queda això....

falcó ha dit...

El que no hi ha, de cosa certa, és vergonya.

Vicent ha dit...

Per a l'anònim.
Segur, segur que tots volem polítiques que afavoresquen València ciutat i al País.
No és deixar una cosa per tindre una altra. Això es massa simple.
Cal establir prioritats. Si tot estigués ja fet i forem el melic del món (com ens vol fer creure la propaganda del PP) potser ens sobrarien recursos i podríem fer Copes Amèrica, Formules 1 i les vingudes del Papa.
Mentrestant només cal vore quina sanitat pública tenim (exemple de prop l'Hospital Sant Francesc de Borja o la Fe)o de quina educació i infrastructures disposem (acostat per exemple a l'institut Jaume II de Tavernes).
¿Qué es prioritari: la sanitat (estem a la cua d'Espanya en recursos sanitaris, com en tantes altres coses) i l'Educació (idem, eadem idem) o la Formula 1 i tutti quanti?
Tu mateix i la resposta.
I per acabar una reflexió-pregunta ¿Quants hospitals i centres educatius creus s'haguessen pogut fer amb els diners de la Copa América i Formula 1? La resposta la pots buscar a la premsa o a google. Es va publicar. Ara, només dir-te que si no em falla la mamòria a Tavernes li corresponia un hospital.

Anònim ha dit...

Soc un altre Anònim diferent al de dalt:
Deixant clar que a Tavernes no li correspon un hospital (la població, ni sumant Benifairó, Simat i Barx, dona per a tant), és ben cert que els serveis públics estan cada vegada pitjor i, per altre costat, és més que discutible que la visita del Papa, pose per exemple, haja tingut algun rendiment econòmic més enllà d'aquell que han obtingut els amics de Camps.

Sí que es pot criticar la política de grans obres faraòniques i grans events puntuals. Aquesta política és la que han desenvolupat els grans imperis quan han estat a punt de caure. S'en diu el colosalisme i denota una preocupació més per l'apariència que per resoldre els problemes del ciutadà.

falcó ha dit...

No conteste anònims.

I torne a dir. Diners hi harà més o menys, el que si que no hi ha és vergonya.

incrèdul ha dit...

De pura risa.... Ara resulta que els nostres xiquets no rebran ordinadors per que el nostre conseller es preocupa per la seva salut oftalmològica.... doncs si ho fa, que ho faça bé.... que comence a prohibir les psp, les nintendo ds, i els llibres que tenen les lletres menudes... D'aquesta manera si que tindrem els xiquets amb la vista més sana de tot el món....

El meu fill em preguntava... eixe home no està bé.... jo li he contestat, que si, està molt bé, els qui no estan bé són els anys rere anys, continuen donant-li la majoria abosoluta

Vicent ha dit...

I perquè no li correspon a Tavernes un hospital? Em conteste: perquè tot sabem que les normes són les que són i supose seran ser capital de comarca o grans nuclis poblacionals.

Però les normes es poden canviar i més si la Generalitat té assignació i voluntat per millorar la sanitat i fer-ne uns altres en les comarques menudes com la nostra. Encara que no fora amb la totalitat de serveis que a Gandia o Alzira. Hi ha especialitats que es podrien fer perfectament ací i evitar desplaçaments a Gandia.

Entre Tavernes, Simat i Benifairó (i no vull incloure platja a l'estiu) som més o menys 24.000 persones.
Com diu LLach: cal demanar l'impossible per tindre el possible.
Però que podem esperar d'una Generalitat que a l'estiu té el servei mèdic a la platja com el té i en especial les urgències?