L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 27 de desembre del 2009

Els llums de Nadal han brillat més que res per l’absència


Els veïns i visitants han observat que enguany la il·luminació nadalenca de Tavernes s'ha notat més que mai. I si "ha brillat" més que mai ha sigut per això: per la seua absència, per la falta. No s'ha notat que estem en Nadal.
Ens conten que els llums i il·luminació de Nadal són els mateixos que van fer els alumnes de l'escola taller ja fa més cinc anys i que enguany no s’han pogut posar per la senzilla raó que cada anys en queden menys i com que no s’ha previst una simple partida en els pressupostor per invertir en la reposició, doncs.... això: no hi ha material per il·luminar res.
I quanta falta que fan els llums!!! Perquè en un poble com Tavernes, cada dia més mort, els llums de Nadal donaven un poc de vida en aquestes dates.
No cal ni parlar que pobles veïns com Xeraco o inclús Benifairó tenen més il·luminació nadalenca que nosaltres i..... Gandia, ni comentar-la!

20 comentaris:

Un de tavernes ha dit...

Voldria saber d'on haguéreu llevat els diners per destinar-los a eixa partida. Gracies.

Nadal dura massa: comença en un any i acaba en un altre ha dit...

La qüestió és preocupar-se per l'absència de... contaminació lumínica.

Vicent ha dit...

Partida o partideta del presupost? Canviar les perilles fundides i fer quatre soldadures de l'estructura de metal segur que costarà menys que els autobusos del "Beso y la Flor".
Per a mi, el problema és la falta de previsió, de manteniment i d'interés com es desprén del que diu la Cotorra, que tenen ja cinc anys, i eixes mancances les vegem en tantes coses del poble, en els jardins, mobiliari urbà i instal·lacions del poble.
I ja en un altre pla: S'imagineu el que haveren dit i la campanya que havera montat el PP si ells no estigueren governat i per Nadal el govern que fora no il·lumina el poble? Ni pensar-ho vull.

Anònim ha dit...

Vicent te molta raó quan es pregunta la campanya que haguera fet el PP si haguera estat en l'oposició.
Crec que això és el que ha de fer una bona oposició: fiscalitzar i donar a conéixer a la ciutadania el que, al seu entendre, no està ben gestionat.
El que passa és que l'actual oposició (PSOE, BLOC i EU) ni fiscalitza ni fa comunicats ni res de res. Amb esta oposició el PP fa i fara el que li dóna la gana i estarà molts anys manant a l'ajuntament.

Barrabàs ha dit...

Vaja el món! Ara resulta que també la Cotorra sustenta comportaments i hàbits socials capitalistes, beatos i poc sostenibles....quina llàstima. De veres que creia que aquesta cotoora era una altra mena de pardal.
Em sembla de categoria que no hi haja llums especials al carrer. Sé que no coincidiran les meues raons amb les del PP, però aquesta volta men´alegre d´allò més d´aquesta manca d´enllumenat nadalenc.
1º- Som a un país laic i no veig perqué hem de fomentar públicament un esdeveniment religiós cristià. Qui vol, ja ompli el balcó d´horterades estèticament infumables per celebrar la vinguda del seu déu.
2n-La cotorra, tot i ser una au, no deu haver haver sentit parlar d´allò que s´anomena contaminació lumínica i que afecta, no nomes les aus, ans també les persones que viuen per sobre de l´enllumenat.
3ª- Fem un estalvi energètic notable. No fem el joc ni donem diners als nostres amics de l´alta tensió (això és protesta activa, també). Recordem que encara que pogam pagar la factura de la llum, potser no és ètic fer tot allò que es pot pagar.
Per últim, si els botiguers locals necessiten compradors per fer anar els seus negocis, de segur que trobaran mil maneres més guais de promocionar-se...han provat de millorar el servei,de ser més competitius, de fer promocions interessants??? supose que hi ha mil maneres de fer que els demés ens gastem els diners amb alegria sense aguantar la condemna de les nadaletes a tot volum i les llumetes made in Xina. Al cap i a la fi, tot va encarat a que es deixem la pela...doncs,senyors botiguers, com passa a Pretty woman, s´haureu de calfar el cap per fer-nos la pilota de manera més efectiva i intel.ligent.
I a tu, Cotorra, et diria que no es precís et poses la toga de jutge en cada cosa que dius. Moltes voltes l´encertes...però d´altres, símplement la cagues volent fer de qualsevol cosa i a qualsevol preu una denúncia. Amén.

La Cotorra de la Vall ha dit...

És vosté molt lliure de pensar el que considere, senyor Barrabàs, i per això no anem a estripar-nos els vestits. Hi ha gent que no pensa com vosté, ni com nosaltres.
Encara que laica i tutti quantti estem en una societat plural i on els costums tenen vigència. En sabem de molts per als quals el Nadal no té cap cognotació religiosa, però el veuen en els ulls de ser l'excusa per retrobar-se amb membres de la família que no veuen de temps.
Malgrat les seues paraules, més lluny per això de què nosaltres ens l'imaginem - i nos ho prenga a mal- sense participar en cap reunió familiar, etc. Segur que hi ha pres part. Vaja, no ens creguem que vosté siga com un conegut personatge d'una novel·la de Dickens. Segur que no.

I no volem pontificar ni hem pontificat des de la trona, ni ens hem constituït en jutges de res. Simplement expressem les nostres opinionss sobre fets constatables de Tavernes. L'encertarem o l'errarem? Clar que sí que n'errem. Perfecte només hi ha Déu, i ja veu vosté, el crucifixaren.

De tota manera cal que l'arbre ens deixe vore el bosc, i que l'arbre de la il·luminació no ens tape la visió del que realment es denuncia: la desídia, la falta d'atenció a les coses del dia a dia, el mal estat general de tot(instal·lacions, bancs, edificis...) el que es públic en aquest poble. Així sia.

Un de tavernes ha dit ha dit...

Llavors, és daixò i de forma més clara del que hauríem de debatre ací. Ja que eixa desídia de la que parles comporta una manera de fer que declara unes intencions. Es a dir el que vosaltres faríeu en estar al front i no una darrera fiscalització. Jo no vull això d'una oposició, vull una oposició que els plens fiscalitze però al carre explique el que ell faria. Pense que tots sabem vore el que està mal fet. Encertar és més difícil.

Anònim ha dit...

Molt bè Barrabàs, has demostrat que la cotorra no te identitat, que tampoc és un mitjà de comunicació objectiu, com tots.

Què passaria si enguany hagueren comprat il·lumunació de baix cost i hagueren ficat a mansalva? Sgur que també els haguereu criticat.

Ara si que està clar, que ací critiqueu per criticar, i ja comenseu a criticar de coses sense sentit e importància.

Salutacions

falcó ha dit...

Hola companys tots. Reunits ací, a la Cotorra de la Vall...

Bé. Deixem-nos estar de col·loquies i intel·lèquies i anem al grà. Tots teniu raó en tot allò que dieu sobre la il·lumnació nadalenca, etc, etc, però el que realment interessa, i crec que això és el que pretenia la Cotorra, és denúnciar i posar énfasi en la manera de fer dels nostres governants per als qui, els ciutadans, sols els interessem durant la campanya electoral, que per llei sols dura 15 dies, (encara que ara el període es perllonga més temps ja que els partits, especialment els grans, posen en marxa la seua maquinària i escalfen l'ambient bastant de temps abans de que comence l'esmentada campanya electoral).

Per a mi, millor si no posen llums de Nadal però, igual que no fan això, haurien d'impedir-se les processons de tota mena, especialment de la Setmana Santa, les quals suposen sovint problemes d'aparcament i tot per als veïnats dels carrers per on passen i van acompanyades d'un soroll (no puc dir-li so) estrident i estressant.

No estic radicalment en contra ni d'això ni de res. Les persones som animals de costums "més val perdre un amo que un costum" li he sentit dir sempre a ma mare, i sovint necessitem d'eixos elements externs que ens identifiquen en allò que se celebra per sentir-nos realment immersos en la celebració.

Per exemple, jo que sóc d'un poble més menut, quan era infant, adolescent i després jovent, i sentia la banda de música tocant pels carrers de bon matí, sentia que era festa i això m'animava a eixir al carrer i compartir eixa celebració amb tots els que hi eren. Per això entenc que les persones o els ciutadans/es necessitem d'eixes provocacions, proposicions, animacions externes, o dieu-li com vulgau, per sentir-nos part i quart del que ens envolta.

No em val l'excusa de l'estalvi energètic o la reducció de la contaminació lumínica perquè la factura de la llum dels ornaments nadalencs potser no siga d'un import excessiu, per una banda i per l'altra, els llums de tot l'any de fanals i altres són més contaminants que no pas els de Nadal. Si això s'aplicara a tots els pobles i ciutats, i també a les grans superfícies comercials, si que suposaria un considerable estalvi energètic i una reducció del contaminant lumínic, ara bé, que un poble, independentment, no pose llums de Nadal no contribuirà massa a això que he dit. D'altra banda, dubte molt que en el sentiment i convicció dels nostres governants siguen eixos els motius pels quals a Tavernes, els llums de Nadal, brillen per la seva absència, com diu la Cotorra.

Que passeu bones festes i vivim-les en pau. Espere i disitge que 2010 siga més profitós per a tots que 2009.

Siau feliços! I feu bondat!

Vicent ha dit...

Jo no pense que ací es critique com critica el PP a Zapatero en els bars del poble. Jo mire que ací s'informa de moltes coses que no es diu ni en la radio local ni en la premsa pepera que ens toca patir i que si feren cas a la Cotorra moltes millorarien.
Aci passa que com el PP ho controla tot, el simple granet de la Cotorra vos sembla als peperes un càncer.

Un de tavernes ha dit...

A mi em sembla que la cotorra i altres animals son necessaris per a l'ecosistema(hi ha que conservar-los), sols m'agradaria que posés l'accent en aportar solucions a allò que critica. D'aquesta forma tots podrem fer-mos una opinió política de qui son aquestos ocells. No m'agradaria canviar pardals per pardals.

Un de tavernes ha dit...

Ah! Vicent ...a Zapatero el critiquen per tot a reu i no precisament son del PP. Si be soc nou en aquestes pàgines, encara no he vist ninguna crítica.

Per a més informació fes una recerca al youtube per "ciudano kien" i riuràs un poc.

Vicent ha dit...

No, sí aci realment no es critica a ningú, encara que coses per a criticar hi ha a cabasos.
Però n'hi ha gent que no soporta que se li diga quan fa mal una cosa el seu partit i això li diu criticar.

Un de tavernes ha dit...

Certament hi ha critiques a cabassos.... em referia critiques a Xapatero.

foraster ha dit...

Tots sou ben lliures d'opinar del què vulgau, com i qun vulgau, però no confundiu i mireu de centrar-vos en els temes de debat que s'exposen en cadascuna de les informacions.

En el cas que ens ocupa es tracta de la inexixtència de les lluminàries de Nadal que a Tavernes brillen per la seva absència i un nombre de qüestions que al voltant del tema s'han plantejat:

L'Ajuntament no les ha fet servir per estalviar en la factura del llum?
És per reduïr la contaminació lumínica?
És per deixadesa i mala gestió a la que ens tenen acostumats els governants locals?

Aleshores, us pregaria que no confundiu i mescleu els temes. Ho dic pels companys UN DE TAVERNES i VICENT. No sé on han vist ells que es parlava de criticar Zapatero, ni Xapatero, ni el PSOE, ni cap cosa d'eixes. Llegiu bé les coses i si no teniu res important a dir ésw millor que calleu. Feu el favor

Vicent ha dit...

D'acord, foraster. Jo ximplement volia dir que aci no trobe critica sino informació. I que els del PP diuen que es critica per que els seus mitjos només publiquen lloances i no informen de res mes.
I talle.

Anònim ha dit...

quin tema més actualitzat, hi ha temes que fins el dia següent no es publiquen els comentaris i en aquest en espais curts de temps es publiquen respostes i tot, increible.

Un de tavernes ha dit...

Foraster... per al·lusions t'he de dir que el tema en qüestió de les llums el trau la cotorra "Els llums de Nadal han brillat més......" i jo li plantege que ens conte el que hagés fet ella, en definitiva que done un plantejament a més d'una crítica. Que les coses se'n vagen per camins poc tractats o censurats...això foraster ...és la propia veu del poble...no seré jo qui ho talle.

La Cotorra de la Vall ha dit...

També per al·lusions

Amic "un de Tavernes":
1. No hem fet cap critica. Simplement hem informat del que ha passat amb els llums de Nadal dient el perquè no s'han posat.
2. No som qui per a donar solucions i menys tenint polítics que cobren i ben cobrat. En aquest cas són tan clares les solucions i, a més, implicitament les donem en la informació: una partida i gent dedicada al manteniment dels bens de la ciutat, començant per qüestions que poden semblar banals, com els llums de Nadal o llevar el cartell de Bones Festes quan acaben; retirar les tanques i els senyals provisionals després dels events, i passant per neteja de les pintades de banquets i murs; o reparant els fanals de llum i clots i taullells solts de les voreres i acabant pels edificis publics.

I això no és difícil si hi ha voluntat i ganes.

foraster ha dit...

Per passar pàgina i participar dirèctament en el debat, vull aportar ara el meu comentari.

Coincidisc amb el company Falcó en que el problema radica en la manera de gestionar i actuar dels nostres governants més que en el fet en qüestió. (No vull dir polítics perquè polítics són tots els regidors/es a l'Ajuntament amb la diferència que uns governen i altres no).

El cas no és si omplir els carrers del poble amb més o menys lluminàries nadalenques respón a una vertadera i sincera acció de govern per estalviar en la factura del llum o per reduïr la contaminació lumínica, o més bé és producte (al que lamentablement estem acostumats) de la deixadesa, falta de previsió i d'organització d'uns personatges què, en teoria, estan per servir al poble i no per a servir-se del poble, independentment de si cobren més o menys diners per ostentar un càrrec públic. La majoria de governants i polítics dels pobles no solen cobrar massa diners, excepció feta de les retribucions per assitència a plenaris o comissions, que hagen acordat assignar-se. Una altra cosa ben diferent és el cas de Tavernes on hi ha governants, al menys tres o quatre, que cobren uns sous determinats, (més o menys grans i mñes o menys desproporcionats i ultravalorats) per realitzar una tasca determinada. Entre ells està l'ínclita Amparo Espí, regidora de cultura, que cobra uns diners per fer... Encara no sé ben bé què fa aquesta bona senyora? També està l'altre personatge, el regidor de Festes, l'ínclit Pepe Talens que, per no fer no fa ni ganes de fer. No cobra un sou, dirà algú, però rebrà retribucions per assistències i si no, ningú l'ha obligat a presentar-se a regidor.

Desconec, quins hauran estat realment els motius pel quals, els governants locals, no han encés els llums de Nadal, ara bé, dubte molt que els motius siguen l'estalvi energètic o la disminució de contaminació, si tenim en compte els ideals, estil i guió del partit del què formen part els governants de Tavernes de la Valdigna. Tampoc sé si altres anys han havut més o menys lluminàries perquè ni me'n recorde i, he de reconéixer, tampoc m'he fixat massa. No és una qüestió sobre la que haja de preocupar-me massa.

Dit això vull afegir que, tampoc passaria res si no hi haguessin lluminàries pels carres en les festes de Nadal, ja que considere és un costum o tradició que poc té a veure amb els nostres costums i tradicions. Això forma part de la cultura anglossaxona o bé es tracta d'una acció més del marquèting del que fan ús les grans marques o superfícies comercials, americanes inicialment, i que a poc a poc ha anat introduïnt-se a totarreu.

Davant això pense que les lluminàries de Nadal haurien de correspondre a les associacions de comerciants per tal de reclamar l'atenció del consumidor i no a l'Ajuntament, que a la fi, som tots. Ara els del PP diran que eixe ha estat el principal motiu per a prescindir de les lluminàries. Jo no m'ho crec. I vosaltres?

Nota: pel que fa al parèntesi del segon paràgraf vull esclarir que, quan ens referim als polítics de manera general estem contribuint al desprestigi de la classe política i crec que no fem el correcte. No tots els polítics són igual, al meu parer. Algú podrà dir que sols critiquem uns polítics determinats però, el que fem sovint, al menys jo, és criticar allò que els governants (els que realment tenen el poder de decidir i canviar les coses) fan malament. Quan els que estan a l'oposició governen, ja veurem com ho fan i criticarem allò que considerem mal fet, igual que ho fem ara.