L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de novembre del 2009

Llenya, més llenya... per al PAI


La Generalitat ha donat a conéixer un document que obri la porta a ampliar la franja litoral sense urbanitzar prop de la mar. Si fins ara es contemplava una franja lliure de construccions de 100 metres, el document de la Generalitat preveu ampliar-la fins els 200 metres.
Segons la prensa, la “Estrategia Territorial” per al País Valencià que va donar a conéixer el president Francisco Camps el dimecres vol sentar les bases del creixement fins el 2030 i contempla deixa 200 metres de costa sense noves edificacions. Inicialment afectaría els terrenys encara classificats com a no urbanitzables (cas del denominat Marenys 2B de Tavernes, la zona PAI Bancaixa).
La Generalitat es reserva la facultat de tornar enrerre i reclassificar com a rústics els terrenys que ara són urbanitzables, però sense haver-se presentat un programa urbanístic.

Això no sabem fins a quin punt podría afectar el sector Marenys 2A, que és urbanitzable des de les normes subsidiàries del 1982, però que no s’han iniciat les obres de cap programa urbanitzador concret.
Segons publica avui el Levante-EMV en crònica del redactor de Gandia, Sergi Sapena – no confondre amb Sergio Espinosa – el nostre alcalde, Manolo Vidal, “aplaudió las intenciones de la Generalitat” y manifestava que “hay que respetar el litoral y permitir que todos puedan acceder a la playa”. Com diuen els castellans “A buenas horas, mangas verdes”.

2 comentaris:

falcó ha dit...

Ell, si és xulo, que diga el contrari i veurà com para?

D'altra banda, no he llegit la informació i per això no vull opinar però, si no tinc malentés, la Lley de Costes, organisme ministerial, ja diu que el llindar de la línia de costa ha de ser de 200 metres. No crec que això siga cap novetat i que, per altra banda, li corresponga delimitar-ho a la Generalitat Valenciana.

Anònim ha dit...

Es trist que Manolo encara no sàpiga el que vol per al poble. I el temps passa. I mentre parlem de PAI's, no tenim carretera de circumvol·lució ni espai per a fer-la (a no ser que fem pols la Valldigna). Malamuerte Town avança cap a un forat negre de deute i mediocritat.