L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 d’octubre del 2009

Comunicat d'ACPV sobre la TV3

ACCIÓ CULTURAL AFIRMA QUE L’ÚNIC CULPABLE DE LA CENSURA DE TV3 ÉS EL GOVERN VALENCIÀ I QUE NO CAL UN TERCER MULTIPLEX

Davant les declaracions de la portaveu del Govern valencià, Paula Sánchez de Leon, en les que afirma que la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià depenen de la concessió d’un tercer canal multiplex al Govern valencià i que, per tant, la responsabilitat de la situació de precarietat i progressiu tancament de la xarxa de TV3 és responsabilitat del Govern espanyol, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol fer fer públiques les següents consideracions:

1ª.- No és cert que siga necessària la concessió d’un tercer canal multiplex al Govern valencià per a que siga possible veure legalment TV3 al País Valencià. El Govern valencià té actualment concedits 2 canals multiplex. Pel primer passen els tres canals autonòmics (Canal 9, Punt 2 i el nou canal de notícies de la televisió autonòmica) i 2 canals privats (Libertad Digital i Popular Televisión). En canvi, pel segon canal multiplex no està passant cap televisió: per tant, per aquest segon multiplex el Govern valencià podria fer passar els 4 canals de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals (TV3, Canal 33, 3/24 i 300) si volguera fer-ho: si no ho fa és, simplement, perquè no vol.

2ª.- El Govern valencià pretén amagar la seua responsabilitat en l’intent de censura d’una televisió pública per motius de persecució cultural i lingüística i obssessió pel control polític dels mitjans de comunicació, i desviar-la cap al Govern espanyol amb afirmacions que no es corresponen amb la realitat. Acció Cultural li demana publicament a la senyora Sanchez de Leon que conteste perquè el seu Govern no permet que TV3 ocupe un dels canals lliures del segon multiplex que ja té concedit el Consell.

3ª.- Acció Cultural demana públicament al Govern espanyol que no concedesca un tercer canal multiplex al Govern valencià, perquè

a) no és necessari tècnicament per a fer possible la recepció de TV3 al País Valencià

b) el Govern valencià el faria servir per a amplir el número de concessions a “televisions amigues” i així garantir el control de la televisió per TDT al País Valencià durant els propers anys, amb un greu prejudici a la llibertat d’informació i a la pluralitat d’opinions

4ª.- Acció Cultural exigeix al Govern valencià que deixe de fer afirmacions que no es corresponen amb la realitat i pose fi a la censura de TV3 i a la persecució econòmica i política contra la nostra entitat. I fer-ho depén només d’ell, simplement amb l’arxiu dels expedients administratius i les multes contra ACPV, la reobertura dels tres repetidors tancats i l’emissió de TV3 per un dels canals del segon multiplex que té concedit i que està totalment lliure.

5ª.- Finalment, Acció Cultural es reafirma en que l’única via de solució passa per la Iniciativa Legislativa Popular i, per tant, fa una crida als ciutadans a firmar a favor del projecte de llei que permetrà veure TV3 al País Valencià, una vegada hem comprovat que el Govern valencià no només no vol posar fi a la seua política de censura i persecució, sinó que a més falta a la veritat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El prolema es que no els agrada el catala

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ni el valencià.

falcó ha dit...

Sobre la TV3 i la persecució mediàtica del PP a terres nostres per tal de mantenir la societat valenciana en la més absoluta de les inòpies, res a dir. Ara bé, sobre el personatge que domina i controla Acció Cultural del País Valencià, tinc més que hombres de sospita de la seua honorabilitat.

Jo compare Eliseu Climent amb l'ínclit Fèlix Millet, ex presdient de l'Orfeó Català que sota la imatge d'un gran mecenes, home de bé i patriota, ha anat apropiant-se de molts milions d'euros, al llarg dels anys, de les donacions públiques que rebia eixa tan gran institució catalana.

Si algún dia se li fa una auditoria a ACPV, es veuria a les clares allò que vull dir.

Reconec la seua tasca però que no és una tasca de sentiment sinó, més bé, d'interés personal. Aquest personatge, E.C., ha rebut diners d'uns i d'altres, independentment del signe polític per a no sé ben bé per a què. Ha rebut molts diners de la Generalitat Valenciana quan manava el PSOE. N'ha rebut moltísssims de la Generalitat Catalana quan governaba CIU i ara que governen els dels tripartit. No sé si n'ha rebut d'altres llocs. I jo em pregunte: En què s'han traduit eixos diners? Què s'ha fet amb eixes aportacions milionàries per a foment i promoció de la unitat lungüística i altres coses més?

Aquest personatge s'ha muntat el seu negoci sota el parany de l'acció reivindicativa i la constant de mantenir viva la llengua al País Valencià, però al llarg del temps ha mantés conflictes amb diferents persones i personalitats que pel camí han deixat de pertànyer a ACPV per desaveniències amb el mandatari.

Com a mostra us en serviré un tast. Dos comentaris dels 4 que en total ha suscitat una entrevista a Eliseu Climent publicada a un blog, gens ni mica sospitós de ser contrari als interesos de l'esmentat personatge.

- Vicent (Sueca)
09/10/2009
"L’Eliseu Climent és un gran home que fa anys que s’hauria d’haver retirat i deixat pas a nova gent jove del País Valencià. Però s’ha acostumat a les subvencions del Principat i no hi ha manera que deixi pas a nova sang. Malauradament…"
———————–
- Jordi Puig
09/10/2009
"Per què no explica quan va cobrar per donar les freqüències de TV3 a La Sexta? Per què no diu que ho va fer seguint les instruccions de Montilla, quan era ministre? Camps no tanca TV3 perquè ho han pactat amb el conseller Tresserres, a l’espera de la reciprocitat. I no es veritat que la Generalitat Valenciana tingui “dos” multiplex, sinó que és el PSOE que no vol que en tingui un segon, malgrat tenir dret en haver dues llengües oficials. Quan cobra ACPV per impulsar una ILP que amaga el paper de Montilla en el “desastre”?"

I això no ho dic jo.

Els altres dos comentaris són favorables en la lía de dir "Ets el millor!"

Com molt bé deia un company nostre en un comentari anterior: "quants ne cria la farina i ella, fina que fina"