L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Atemptat contra la mesquita de la Xara

Quin qualificatiu caldrà posar a actes com aquest? Salvatgisme…? Incultura…? Despreci al patrimoni de la Valldigna…? O simplement ganer de fer mal per fer-ne?
Tenim la sort de tindre a la Valldigna, a Simat, la mesquita de la Xara, única que ens roman completa al País Valencià, ha estat objecte d’un atemptat. Les parets han aparegut pintades amb creus tombades, i ja seria la segona vegada, mentre tota la senyalització próxima del monument ha estat tatxada amb pinzell o sprai negre.
I ens preguntem amb quin objectiu? És l’expressió de sentiments xenòfobs contra el món àrab? O l’acte d’alguns que volen demostrar que están plens de rancunia contra tota religió?
No pensem que siga eixe el motiu, i ens inclinem més per una gamberrada després d’alguna nit de disbauxa. Un lamentable atac i despreci al patromoni dels valldignencs.
Això sí, tant de bo els pillaren i els feren netejar la pintura….

4 comentaris:

anònim ha dit...

Sabeu si els cartells indicadors o d'informació estaven escrits amb la nostra llengua autòctona? Ho dic perquè si és així, no crec que siga un acte xenòfob contra la religió o el món àrab sinó, més bé, un acte, com sovint es produeixen atotarreu del nostre país, contrari a la nostra llengua, cultura, tradicions i fins i tot moviments polítics autòctons.
No és el primer ni únic que es produeixen ni tampoc serà, lamentablement, l'últim.

La Cotorra de la Vall ha dit...

En valencià, com estan escrits tots els que hi ha en altres llocs, semblants i del mateix estil, posats a manera d'informació per la Mancomunitat.
Dubtem siga un acte d'eixes característiques, perquè com deiem, no és la primera vegada que es produeix un acte igual, amb la mateixa simbologia però.... aleshores no estaven els cartells.
Esperem que se sapiguen els autors i acabant la frase que hem deixat inacaba a la notícia, tant de bo, que la llei permetera que ho netejaren... amb la llengua.

Vergonya aliena ha dit...

Es de jutjat de guardia el que han fet. I pareix mentira que en esta vall hi hagen persones amb eixe pensament racista. Però que embruten altres coses.

Rabosa ha dit...

Crec que qui ho haja fet és gent menyspreable i sense principis. Possiblement serà algú que no té ni idea (perquè ni es pararà a pensar-ho) del fet que, tot allò que fem malbé ho paguem entre tots. Sí, ells també ho paguen (si és que paguen els seues impostos)
A més són gent que no respecta res, però que són tan xulos i valents que mai no s'atreviran a dir "sí, he sigut, jo, i què passa?".
Per desgràcia gent així n'hi ha per tot arreu. Si quan els pillaren ho pagaren ben pagat, ja s'ho repensarien una altra vegada.