L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 29 d’octubre del 2009

29 d'octubre... fum, fum, fum

Aquesta nit passada ha fet calor. Sembla ser que això del canvi climàtic és més seriós del que pensem. Les finestres han estat obertes en gran part de la població de Tavernes. Després de vore/escoltar els partits de futbol cadascú segons els seus colors, anàrem a dormir, i poguerem sentir a les nostres habitacions l'olor característica que se sent a l'entrada del poble quan vens des de Benifairó.
Ahir feia ponent, aquesta matinada també i hem tornat a sentir per tot el casc urbà la mateixa olor. Sembla ser que és una olor especial que només senten els veïns i no les nostres autoritats. De broma vam pensar si no funcionaria l’anemòmetre de la fàbrica.
Tornant al tema, ja déiem ací a la Cotorra que en el ple el nostre govern municipal va dir que s’havien pres mesures perquè això no passe. La nit passada sembla ser que no van funcionar. I ningú explica perquè sentim olor a Tavernes.
I la veritat no és pot callar ni amagar les evidències i els fets. Molts veïns continuen arreplegant firmes exigint una solució definitiva a les olors. Mentrestant, hi ha nits que Tavernes sembla ser una ciutat milionària en persones - en deutes ja ho som – amb la seua pol·lució ambienta i dels anys 70 quan això no era un problema perquè ningú no es preocupava del tema ambiental. Però estem en el 2009.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

30 d'octubre, fum, fum, fum....

Això ja mereix acció dirècta... Si el nostre conciutadà Ivan, va omplir la plaça de l'ajuntament, caldrà que els vallers-eres, benifaironers-eres, i Simaters-eres, fem una concentració davant l'ajuntament de Tavernes en dia de plenari.... i que es donen conter, que no estem quiets, i que volem solucions a tantes nits de fums....


Des d'ací propose, aquells que sàpiguen quan hi ha plenàri,que ens convoque a tots per sms a una concentració pacifica i reinvicativa per demanar una millor qualitat de l'aire que respirem.

Anònim ha dit...

Dilluns que ve toca plenari

Anònim ha dit...

Cal que algú pose hora, i entre tots convoquem manifestació.... via sms,mail, i boca a boca,,,, cal omplir la plaça per que els politics locals es donen conter que amb la salud dels veïns no es juga

foraster ha dit...

es podria fer un cartellet anunciant la convocatòria d'una manifestació o concentració per denunciar la desidia dels nostres polítics per donar-li sol·lució a un problema tan important.

Anònim ha dit...

El problema del cartell, foraster, es qui es fa càrrec de les despeses, i qui treballa per penjar el cartell.... i a més a més amb tant poc de temps per a treballar, així, que jo vaig a enviar sms, i mails a la gent que conec... hi ha que fer-ho tothom, això te que ser inciativa ciutadana i espontània... així, que mans a l'obra.... comencem...

Dilluns a les 20 h. Concentració a la porta de l'ajuntament per una causa justa


ESFUMEM ELS FUMS D'ASFALTS CHOVA

foraster ha dit...

Cotorra. Reitere això de que sou uns cracs perquè, sols 30 minuts després d'haver-vos enviat el meu comentari anterior, a les 17:30 hores, ha arribat a casa la meua dona de portar els xiquets de l'escola i entrant a casa, rebia un missatge al mòbil convocant-la a una manifestació a la Plaça de l'Anjuntament, el proper dilluns, 2 de novembre, a les 20:00 hores, per protestar pels fums que provoca la factoria d'Asfaltos Chova.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres encara no hem rebut res. Suposem que ens arribarà. Confirmem que el ple està convocat dilluns a les 8 de la vesprada.

Peter Giffin ha dit...

La solució ja estava en marxa, es diu "FRED" si, el fred, que ens fa tancar les finestres, però ves per on, coses de la natura, aquestes últimes nits ha fet bon estar i les finestres estaven obertes, així que les mesures preses per la empresa se n'han anat a fer la ma, per que no n'ha pres, sols a fet temps per a que tanquem les finestres i punt, tot solucionat, finestres tancades = no fa olor.

Crec que si no es prenen mesures mes fortes; denuncies a la guardia civil, seprona, fiscalia de mediambient, etc. no posaran remei.

Paco ha dit...

Eixes mesures fortes les hauria de prendre l'ajuntament com a representant de tots els veïns i veïnes, a més de responsable de la sanitat dels vallers,entre altres obligacions.
Però no espereu res del PP. Tal com a l'estiu poguerem llegir en la premsa i vosaltres ací es fereu eco, el senyor alcalde va dir a la proposta del Bloc que no pensava anar a la fiscalia ni denunciar a sanitat les olors.
I així ens va.
Ara, recordant el tema de l'alta tensió, segur que això tampoc li lleva un vot. Mira que som meninfots i passotes!

sargantana ha dit...

en l'apartat de precs i preguntes la gent li podrà preguntar lo que vullga a l'alcalde. podríem aprofitar i preguntar-li i dir-li de tot.

falcó ha dit...

Això serà si l'alcalde ho permet, ja que la llei li atorga el poder de decidir si dóna o no la paraula en el torn de "propostes i qüestions", què és la fòrmula legal que està usant-se, cada dia més, ja que la de "Ruegos y Preguntas" ha quedat un poc desfassada i antiquada.

Castellets ha dit...

Es costum que sempre que li demanen amb modos i educació, el senyor alcalde done la paraula als veïns, o algun representant seu si és que ha estat una cosa col·lectiva.
Si demaneu la paraula i no vos la dona, serà la segona volta que jo sàpiga en els ultims 10 anys. La primera va ser quant un anterior alcalde no va deixar parlar al nostre representant de la barriada de Castellets en el cas del diposit. I li ho demanarem com calia i sense fer jaleo en el ple.