L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 23 de setembre del 2009

Una iniciativa que cal aplaudir


L'economia del poble passa actualment en gran mesura per les iniciatives turístiques. I més després que els darrrers anys els sector productius locals com la taronja i les fábriques, és a dir, el sector primari i secundàri, han deixat quasi de funcionar, es veu necessari rellançar el sector turístic.
Això és el que intenta fer un grup d'empresaris que viuen del turisme a Tavernes. La Cotorra ha pogut saber que aquesta proposta tan positiva compta amb una trentena de persones, que s’han reunit aquesta mateixa vesprada al Centre d'Activitats de la platja per demanar a l'ajuntament de Tavernes més iniciativa en el sector platja - sense oblidar el poble- i també amb l’oferta d’ajudar en aquesta tasca als regidors de platja.
El proper dia 29 el grup empresarial espera tindre una reunió amb l'alcalde de Tavernes per exposar-li les seues propostes respecte a les iniciatives turístiques, basades en les comunicacions poble-platja, i els serveis en dies festius i programes culturals, amb la proposta d’integar un barri, com es pot considerar la platja, dins de la estructura pressupostaria de les diverses activitats, incloses les festes patronals.
També s’espera rebre més detalls sobre les infrastructures que van a realitzar-se a la platja. Volen estar en contacte amb l'ajuntament per coneixer com van a ser, quan van a ser i com van a afectar al turisme valler. Una altra qüestió - que preocupa als emprenedors turístics- són els diferents projectes a executar a la platja.
En definitiva, La Cotorra ha pogut saber que busca una associació pública per a defensar els interessos turistics dels vallers – afegiríem nosaltres bastant abandonats pel nostre govern municipal - tractant d'inici incrementar llocs de treball en un sector que ja no és el futur del poble sinó que ha de ser el present donades les condicions econòmiques que estem patint amb aquesta llarga crisi, i mes notable i cada día dia més visible a Tavernes, sense agricultura, amb la indústria de baixa i el sector de la construcción local cap arrere després de la paralització que s'ha fet dels sectors urbanístics de la platja.
El grup d'emprenedors que busca donar una embranzida a l’economia local està format per hostalers, immobiliaries, constructors i serveis en general, dinamitzats pels fills dels primers iniciadors del turisme local, un turisme que segons les seues paraules s’ha quedat com en els temps dels seues pares.
I com a exemple han posat platges properes com Xeraco, i proyectes a imitar com Dénia, Gandia, i inclús Benidorm. Models que a escala local poden adaptar-se pel bé del poble de Tavernes.
Seguirem informant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Està clar que la platja és un tema molt oblidat i que la comunicació amb la resta de la La Valldigna és penosa.
De totes maneres no sé si Benidorm és un bon exemple, almenys a nivell urbanístic.

Modèlic ha dit...

Un debat important es l'urbanisme. El director turísctic de California pels anys 90 era un valencià i em va fer reflexionar sobre quin model a fer servir, si el de Dénia o el de Benidorm. Demostrava, ja en aquell temps, que per la part publica era mes interessant el de Benidorm, ho ressumia amb: a. La part publica de serveis era molt menor, b. encara queda espai a Benidorm per a programar espai public. Això ens ha fet pensar que cal planificar quan s'esta a l'ajuntament i no esperar-se a deixar espais per a que ho facen quatre carques - carca ve de carli i catolic - amb els diners de forasters. Però el tema que ens ocupa es un model de gestió turistica, no estem parlant de comm urbanitazar sino de coneixer com es va a urbanitzar cara a un turisme que interesse, com van a ser els serveis que es donen a nivell turistic, i com van a afectar les infraestructures a les empreses que depenen del turisme.
La veritat es la que es cal menjar del turisme i no fer-lo fora com a recurs economic a Tavernes. per tal parlem de turisme, no sols platja, que també evidentent pel pes turistic que te al conjunt del poble. però es copia de models, com han desenvolupat a Gandia Rafael Castillo, amb Cipria Molinero, un tandem que ha deixat Gandia amb una excelencia turistica reconeguda. Es això copiar el que funcionar i fer funcionar el poble.