L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 30 de setembre del 2009

A qui responsabilitzaríem?

Sembla ser que les pluges ja ens han dit adéu. La primera gota freda no ha tingut grans efectes sobre Tavernes i la Valldigna i podem dir que estem de sort vist el que hem vist en la resta de comarques del País Valencià.
I perquè diem açò? Per què amb la quantitat de canyes i bruticia acumulada en les ribes del Vaca, haguessem pogut nadar d’esqueneta, perquè tapons segur que n’haguérem tingut.
I perquè també diem açò? Perquè segur que després el que ha dit La Cotorra i els vostres comentaris no es tardarà molt a justificar en la premsa comarcal que la responsabilitat és de la Confederació, que no ha netejat i l'ajuntament treballa i fa tant i quan.
La situación actual contrasta amb la de fa uns anys, quan en passades legislatures es netejava a l’estiu el riu amb gent del paro agrícola. Aleshores sí que l'ajuntament podia i ara no?
Bé, hem preguntat i ens diuen que la responsabilitat de neteja inicialment és de la Confederació. Però l’ajuntament pot col·laborar i fer-la, prèvia sol·licitud a la Confederació i informant el que va a fer. Hi ha ajuntaments que dedica la gent del paro agrícola a la neteja de rius i barrancs, i sembla ser que això feia abans Tavernes. Eixa gent, on ha treballat enguany?.
La Confederació queda molt lluny. Potser ni conega bé el Vaca i el seu especial règim d’aigües. Però ací tenim l’ajuntament, que si ho coneix, que ha de ser previsor i actuar per evitar-los problemes als seus veïns i veïnes. I calia que l'ajuntament exigirà a qui corresponga. Com suposem va exigir la millora del Centre de Salut, o inclus fent, com fa el manteniment dels centres escolars quan no actua la Conselleria, o be demanant, com suposem haurà demanat la millora del pis de la carretera comarcal, entre altres.
Responsabilitzar només a la Confederació i fugir de la pròpia responsabilitat envers tot el poble és mirar cap a un altre costat. Si el riu se n’hagués eixit perquè les canyes havien fet tapó a la zona del Tol.lo o el pont, per exemple, a qui miraríem? A la Confederació o a l’ajuntament?
La tardor encara no ha acabat. La Cotorra espera no ser ocell de mal averany.

4 comentaris:

falcó ha dit...

A l'obrer que ho ha fet de mala gana, com diu la cançó de "El Micalet de la Seu" d'Al tall.
Ja podria fer mal que uns es passarien el marró als altres i a pagar-ho sempre, pocarropa. O dubteu?

Cotorra, per favor, m'agradaria poder disposar del vostre E-mail. Com podria aconseguir-lo?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens podeu comunicar, col·laborar, informar... tot allò que desitgeu a

lacotorradelavall@gmail.com

falcó ha dit...

Moltes gràcies!

Anònim ha dit...

Ja teniu la justificació com va dir que farien en el Llevant.
I el periodista diu que no s'ha desbordat el Vaca perquè s'han netejat barrancs.
Quina barra tenen. Si no s'ha desbordat el riu és per que no ha plogut res en la Valldigna comparat amb altres voltes.
La prova està que el mateix corresponsal no ha escrit ni una ratlla de pluges, ni hem eixit en cap llista de pluges caigudes.
Manipula que alguna cosa queda.