L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 27 d’agost del 2009

Ja tenim revista i programa de festes del poble

Ja s’està repartint pel poble la revista de festes. O les revistes, si comptem amb la guia comercial. Hem dit la revista, i no el llibre de festes perquè sembla ser que la situació econòmica municipal li ha afectat també a la impressió, i molt, com també ha afectat a la programació de festes.
¡I, mare meua, quina programació de festes! Callem que després diuen que som uns criticons. Ja ens fareu arribar els vostres comentaris.
I no parlem del disseny de la revista ( o de les revistes). Els artistes dissenyadors són lliures d’expressar-se com millor vulguen. Però si que hem de dir que usar un paper offset, semblant al que usem amb qualsevol impressora; revista amb grapat i no cosit i amb tapa sense plastificar, dóna més l’efecte d’una revista d’actualitat gratuïta que de llibre oficial de festes de Tavernes de la Valldigna.
El contingut: el de sempre. Les salutacions dels nostres dirigents, els de fora i els de dins; les clàssiques pàgines d’activitats –religioses, esportives i d’algunes associacions i entitats, no totes les del poble clar- i fotos, moltes fotos i les del ralli salven el contingut.
Hem trobat a faltar l’article històrico-cultural del mossen Josep (¡Mira que en sap, de la Valldigna!, la del del Grup de Muntanya, i no hi ha, com sempre, col·laboracions que parlen de la nostra història, cultura, música i de la realitat (trista) que es viu a Tavernes en l’ordre econòmic, agrícola, industrial, constructor i del turisme.
Si ho sabem: això és demanar peres al pomer. Però per demanar que no quede. Que ja som majorets i no enganyen a ningú.
I de la programació, com a nota destacada, tota la festa queda reduïda a les moltes discomòbils amb regals, dos dies de cançó local, els festivals de balls i bandes (enguany ¿amb molt o poca participació de grups de fora??) , paelles dijous, els esports de sempre i les processons. I per omplir les presentacions esportives de sempre. Artistes de renom, espectacles de qualitat, etc, ni un, ni mig, ni cap.
Bé, festes que no arriben a la sola de la sabata a la de molts i molts pobles de les comarques del costat, amb molt menys veïns. Ja ho veieu: una bona invitació perquè se n’aneu de viatge.
Ai, Santíssim Crist de la Sang a quin nivell han arribat les teues festes!!!

20 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ha caigut la cara de vergonya quant he llegit al Llevant de hui la justificació que fa del desastre de festes: que són una aposta pels grups i cantants locals.
A banda de no dir-res de res sobre les festes ¿com un diari o el seu corresponsal poden escriure eixes coses, quedar-se tan panxos i no dir la veritat de les festes?
Com es pot ser tan cínic i no dir que les festes són de pena, de plorar, perquè no hi ha pressupost ni interés del partit que governa en millorar-les?
I preguntem: Al servici de qui està el diari, de la informació veraç al poble de Tavernes o del PP?

Anònim ha dit...

El "blevante" està al servei del qui paga. Si és el PSOE, com sol ser habitual bé i si ho és el PP, també. La resta de forces polítiques no poden comprar la premsa, de moment.

Anònim ha dit...

Això deu ser veritat perquè en els mesos abans i tot l'estiu, no ha aparegut cap informació dels grups de les Corts d'EU i de Compromís. Segurament com que no fan res en les Corts i van a passar-s'ho bé no ens diuen res.
No existixen per a res per a la premsa de sempre, ara si que podem saber fins i tot la talla de banyador de tots els mandos del PSOE i PP.

Açò no ho llegireu en la premsa, potser no interessa donar propaganda als d'ací. No siga cosa que un dia trenquen el 5% i els valencians ens acostumem

http://www.compromispv.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Sobre el llibret de festes, solament dir que tinc entés que qui fa el llibret s'ha de buscar la vida en tot, publicitats, fotos, escrits... aleshores què més volem? Estem en crisi, i la gent no té ganes de col·laborar.

I una sugerència a les Festes; si més o menys som 17000 habitants a Tavernes pagant 1 o 2€ per persona podriem tindre unes festes més dignes per a tots a tots els nivells (inclos llibret). No és res abismal a Benifairó tinc entés que paguen no?, o estit equivocat?

Anònim ha dit...

No ho tinc jo entés així. L'empresa que fa el llibret busca (és un dir) i cobra la propaganda i amb eixos diners munta el llibre, l'edita i li'n dóna ¿sobre uns 3000? debades a l'ajuntament que no paga res per ells.
Els textos, fotos i etc. els facilita l'ajuntament perquè el govern ha de donar el vistiplau, no siga cosa que se n'infiltre algun text crític. Potser per això les col·laboracions són les que són i sempre reduïdes a entitats afins.
No crec que la crisi siga la culpa del llibret de festes tan roin. Ens consta que hi havien, almenys, altres tres propostes d'empreses o grups del poble per fer el llibre.
Amb quins criteris es dona a una empresa o altra la confecció? Això ja no sé.

En les festes de Benifairó actualment no paguen res els veïns.
Es pagava quan hi havia festers, però de fa uns anys l'ajuntament es fa carrec de tot.
I en Tavernes, podienn dedicar un 2% de les pujades de l'IBI i dels impostos a millorar les festes.

Anònim ha dit...

Jo he fet el llibre (o revista). Si teniu algun dubte o necessiteu alguna aclaració de perque s'ha fet així, podeu preguntar-m'ho. Les meues dades estan en el llibre. Tindré gust de respondre a qui vulga saber-ho. Però no vaig a entrar en opinions de foros en els que no sé qui opina, ni si té els coneiximents necessaris per opinar.
És molt fàcil criticar des del desconeiximent i des de l'anonimat (cap opinió va signada).
Ja ho sabeu, qui vulga saber que pregunte, però no a través del blog. Es podeu dirigir a mi i us aclariré els dubtes sense cap problema.
Imma Bononad

Anònim ha dit...

A pesar de les firmes anònimes:

Tampoc passa res, Imma Bononad, si confirmes o negues que el llibre es paga amb la publicitat que s'obté i que l'ajuntament no aporta cap euro a pesar d'emportar-se per a ell quasi tota l'edició (Són 3000?).
Tampoc passa res si confirmes o negues que els textos i demés els facilita l'ajuntament i tampoc passa res que ens digues si tenies o no llibertat per a demamar altres col·laboracions sense passar pel vistiplau del govern.
Segur que, al teu aire i llibertat total per fer, hagueres publicat una altra cosa millor, com ja ho has demostrat a la Falla Portal.
I més que criticar el llibre o el teu treball, Imma Bononad, que és bo i si aporta novetats de presentació i maquetació, la gent del poble està dolguda pel poc interés que té l'ajuntament en que resulte un llibre com cal, tant en contingut com en el continent físic, reflex i mostra de tot Tavernes i no d'una part.
Però ¿que t'hem de dir, si tu ho has viscut estos dies?

Anònim ha dit...

Opine igual. No es critica el treball de l'autor del llibre.
Parlem d'un fet més greu: qualsevol llibre't de falles li pega 10 pataes al llibre de festes. Ahi si que té la culpa l'ajuntament, per no implicar-se i ajudar.
Hi ha un comentari que diu que la gent no te ganes de colaborar. I pregunte si l'ajuntament en demana o ne busca. Ara, si després els treballs no es publiquen, com va passar un any, aixina es normal que la gent no escriga.

Anònim ha dit...

a simat q tambe fa l´es festes l´ayuntament cada casa gaudix del seu llibre a tavernes quin critari tenen quel te quil te.

Anònim ha dit...

A Benifairó també ens en donen un debades tots els anys.

foraster ha dit...

Des de fa poc més de 10 anys sóc veí de Tavernes i sols l'any passat vaig poder accedir al Llibre de Festes perquè me'n va donar un l'autor. Considere una falta de consideració als ciutadans de part dels responsables de les festes. Crec que al menys, si no poden fer-nos arribar a tots els veïns un exemplar, podrien editar-se uns llibrets de mà més barats i repartir-los pel poble de diferents maneres: o bé repartint-los a les bústies casa per casa (cosa molt costosa) o bé deixant-ne uns quants en tots i cadascun dels establiments comercials, hostalers, tallers, empreses, etc…
Una altra alternativa seria la que fan a altres poblacions com és el cas del meu poble. Una setmana abans de començar les festes l'Ajuntament, organitzador i patrocinador de les festes, fa una presentació de la imatge i programació de les festes en un acte al que convida tothom, tot sota un disseny elaborat cada any per un artista diferent de la localitat. Des d'eixe moment, qualsevol persona pot passar, el dia que vulga de 9 a 21 hores per l'Ajuntament i, aportant una quantitat de diners X se li atorga: El cartell de festes, el programa d'actes, una samarreta que pot triar talla i color i un llibre de lectura basat en diferents qüestions relacionades amb el poble i sovint elaborat per alguna persona de la localitat. És fàcil esbrinar que dels diners que recapta l'ajuntament, bona part seran destinats a pagar part de les despeses que genera organitzar cinc o sis dies de festa, sense comptar els dies i actes destinats a les comparses de moros i cristians.
Tan difícil seria fer una cosa semblant a Tavernes, on hi ha moltíssima gent preparada i qualificada per fer coses semblants o millors de les que ens podriem beneficiar tots o la gran majoria? A qui corresponga.

Anònim ha dit...

Pareix un full parroquial...cosa que anem fent al llibret de "festes patronals" (ja no són "festes del poble") d'uns anys enrere. Encara que he de dir que pitjor va ser l'any passat o fa dos, on gairebé tots els articles tractaven coses religioses (catòliques). I clar que en Josep sap de la Valldigna..i del Món...o és que no està il.luminat per Déu? jeje

Anònim ha dit...

Em pareix un poc fort q compareu les festes de Tavernes amb les d'altres pobles on sempre fan el mateix també: provessons, bous i revetles. O fan alguna cosa més en Simat i Benifairó??? No crec q facen unes paelles amb tanta participació com a Tavernes ni concurs de xarangues, ni de carrers engalanats, ni tants premis per a disfresses... Per favor, no sigueu tan crítics amb les festes de tavernes perquè duren molts dies i no es pot fer tanta cosa. Ah, pel q fa a les verbenes ja era hora q canviaren de montecarlos, tribus i cia i li donaren alternativa a altres orquestes. Ens vegem en festes.

Anònim ha dit...

No podem comparar-les perquè no hi ha base de comparació. Son festes horteres, caduques, programades sense cap interes des del PP i amb l'unic desig de cubrir el tràmit.
I no crec que ningú siga critic: som tots realistes.
¿Carrers engalanats li dius a l'excusa per tancar el carrer? ¿Concurs de xarangues dirigit i on no podt participar qui vol? Premis per a disfresses a un acte a la Plaça on no acudeix ningú i que no té res a vore amb el que era la festa?
I si canvien de montecarlos i altres i canvien al discobotelló per alguna cosa serà ¿Falta de diners per a festes, negoci per a l'adjudicatari?
Va home, si tota la programació, allò que es realment programació i no esports, cap en un dia.
Que Santa LLucia el conserve la vista.

FESTIVAL ha dit...

Pues a qui no li agraden les festes q es quede en casa. Jo m'ho passe molt bé el dia de les paelles i el dels disfrassos. I es coneix q fa temps q no ixes cap d'estos dos dies perquè la participació es ben gran i de gent de totes les edats. Res més, qui no vullga eixir ja ho sap: en la tele fan corazón corazón i coses d'eixes ben interessants. Ens vegem a festes.

Ximo ha dit...

A Festival:
Jo ixc a festes i vaig a moltes més coses que la paella i els disfrassos i dic que les festes són una m...

Anònim ha dit...

les festes son sacraes i jo les respete cada poble les fa com les fa pero son les seues festes jo sols preguntava quin criteri este asi per a selecsionar qui te el llibre i qui no pero ja que algu esposa axi no mes dirli que sapia que les falles an cremat les festes de tavernes

Anònim ha dit...

1.- No m'agrada gens el llibre de festes.
2.- El diseny em pareix horrible.
3.- Pareix que siga una endevinalla constant, buscar el coloret, que curiosament d'una fulla a l'altra el color no identifica el mateix lloc.
4.- LES FESTES ESTÁN MAL ORGANITZADES (des del meu punt de vista)
5.- He llegit "carrers engalanats", i dic JA JA JA JA, pot ser fa uns anys, pero ara l'unci que busquen es tancar el carrer, cuatre catrons i una pintadeta i carrer tancat per sopar i dinar tota la semana al carrer.

Mari ha dit...

I què em dieu de la data en què es fan les festes?
Abans tenia sentit que es feren en setembre pel tema de la sega de l'arròs (això diuen els majors). Però ara! l'única cosa que s'aconsegueix és que els xiquets falten a les escoles perquè si no els pares no poden eixir per la nit.
UNA SUGGERÈNCIA A L'AJUNTAMENT: PODRÍEM AVANÇAR LES FESTES A LA PRIMERA SETMANA DE SETEMBRE? o bé deixar menys dies de festa local per a les falles i més per a les festes. A veure si així la gent podia gaudir més d'elles.

Fallera ha dit...

Mari, a falles sols hi ha un dia de festa local: el 18. A més la gent ix molt més a falles q a festes, per algo serà... El q tindria q plantejar-se l'ajuntament és acurtar les festes a 3 ó 4 dies i prou.