L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 9 de juliol del 2009

Playa Naranjos: Qui espera, desespera

La urbanització Playa de los Naranjos fa 20 anys que espera, mentre l’ajuntament fa ben poc per agilitar l’acabament.
I cada vegada que fa un ruixat fort, com el d'ahir dimecres, el caos és total en uns carrers que no disposen d’asfaltat, ni de desaigües per a la pluja. Pitjor que a l'Avinguda de la platja.
Se’n podeu fer una idea si feu clic sobre la foto per ampliar-la. ¿És la platja de Tavernes o un carrer de qualsevol poblat africà?. Segur que molts direieu que Africa si només s’hi fixareu en els bassals. Ah, l’ultima foto és del Camí Marenys, el que que volen siga l'entrada nord alternativa a la platja.

A tot açò, i per a desesperació dels veïns, cal sumar la falta de bones voreres, enllumenat públic i un bon servei d’arreplegada de fems, neteja de carrers, reparació de voreres, etc.

¿Què…? ¿S’esteu pensant que no paguen els impostos? I tant com els paguen, com qualsevol veí de la platja, però reben la meitat de serveis. Si arriba.
Fa més de 10 anys, el primer govern municipal del PP va prometre solucions immediates a la Playa de los Naranjos. Després, ja van dir que seria a l’estiu del 2007; després l’alcalde en l’assemblea de la comunitat de l’any passat va dir que per enguany, pel 2009… i vorem engunay per a quan diuen perquè ni se sap res del projecte, ni si està aprovat.
I pensar que, amb el Pla Zapatero, s’han desfet i tornar a fer voreres i carrers i ací no s’ha dedicat un euro!!!! I se n'hagueren pogut gastar alguns, pocs, encara que fora per aplanar els carrers i eliminar els clots, o per adecentar eixa plaça central, uns terrenys de propietat municipal (foto 2) que, si no fora pels veins, estaría ja més plena de vegetació i de brossa que l’Amazonia.

7 comentaris:

el setial ha dit...

Les anomenades “Arcades” situades en l’inici del cami “dels Burros” que puja des de Simat fins la Font del Cirer i que formaven part de l'àntic aqüeducte que duia l'aigua fins el cenobi cistercenc, seran restaurades aprofitant una subvenció de la Generalitat. Segons les fonts consultades Salvador Vila (que també ostenta el càrrec d’arquitecte-restaurador del Monestir) signa dues de les intervencions patrimonials més importants al terme de Simat: les “Arcades” (s. XVIII) àntic aqüeducte que abastia d'aigua el Monestir valldignenc i “La Xara” una de les dues Mesquites que encara perduren al País Valencià (s. XIV).

El darrer ple simater aprovava amb un Decret d’Alcaldia solicitar a la Conselleria de Cultura i Esports una subvenció de 15.000€ (el 75% total del cost-20.000€) a l’empara de l’Orde de 13 d’octubre de 2009 per actuacions de l’arquitectura de l’aigua on s’inclouen ponts, aqüeductes, i molins hidraulics d’interes cultural.

Pujant per carretera que va de Simat a Barx, és possible visitar els aqüeductes anomenats Les Arcades (segle XVIII), que feien possible l'arribada de l'aigua de la Font del Cirer davant mateix del monestir de la Valldigna. Actualment es conserven dos trams de dues arcades de mig punt cadascun i algunes restes de canalitzacions en l'amonenat "cami dels Burros" per on tradicionalment s'accedia a les Foies pasant per la Font del Cirer, tots tres paratges foremen dia hui de la ruta senderista -PR-CV 51-CAMÍ DELS BURROS / GR-236-RUTA dels MONESTIRS.

La Mesquita de la Xara, anomenada també lermita de Santa Anna (després de la seua cristianització), és una xicoteta ermita en mig del camp, on observant amb atenció trobarem una antiga mesquita de planta rectangular que en la part que dóna a l´est té una porta amb un arc de ferradura. Quatre pilars divideixen el seu interior en tres naus. A l´esquerra de la porta existeix una escala de caragol amb una antiga funció de minaret. La Quibla és l´element més important ja que assenyala la direcció de la Meca i per tant el lloc on els musulmans deuen dirigir les seues oracions. A hores d´ara es pot vore també el mihrab i dues portes laterals en el mur de la Quibla. Al sud-oest a l´exterior de la mesquita, existeix l´antic pou de les ablucions.


http://www.llibertat.cat/content/view/5950/1/

Anònim ha dit...

Quin rotllo ens han contat estos de Valldigna en Xarxa!!!
No he pogut acabar ni el primer paràgraf.
Jo creia que era un comentari sobre la Sardina.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No l'hem volgut tocar perquè no ens han dit que voliem férem una notícia.

el setial ha dit...

a la Cotorra -Estaria molt bé que fereu una notícia sobre tot explicant les possibles intervencions que hi tingueu constància. I encentant línia d'investigació sobre patrimoni valldignenc estaria molt bé que la cotorra pegués una bona mirada sobre aquesta intervenció, la possible de LA XARA i al respecte de patrimoni us preguntem: que sabeu de una casa de les més velles de Tavernes que per lo vist està mig abandonada, hi hauria possibilitat de demanar la seua protecció ? Ens ho van explicar de rapafuig es una casa situada just al carrer de dalt de l'Ajuntament.

a l'anònim -d'acord que la notícia no segueix l'estil de La Cotorra, però de ahi a titllar-la de "rotllo" ... no se que vols que et diga... és una notícia patrimonial que cal que la gent se'n entere, aquest és el proposit de la inserció i per tal que tothom n'estiga a l'aguait. Espere haver-me explica't al gust del sr o sra.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem són dues cases ubicades al Carrer Sant Agustí (Indalesia??? i la del costat, on tenia la botiga de roba l'exalcalde E. Pérez)sabem que hi ha hagut algun comentari-proposta-idea de comprar-la per l'ajuntament. No sabem res més - per ara- i suposem que si no s'ha dut a cap serà més qüestió de diners, sense obviar el molt o poc interés per la defensa del patrimoni, que tots sabem el que pensa el PP de Tavernes.
Només cal vore el que hi ha: una torre abandonada, un moli abandonat i un altre moli que vorem que passa amb ell.
Això si, ara es vol comprar una casa pel Carrer la Barca per fer no sé quina cosa escolar dins del Pla Camps.
La casa es va comprar per un grup local constructor per a ser destinada a vivendes però com que la cosa no rutlla ara, sembla la volen vendre a l'ajuntament.
Per cert,i per les característiques del solar ens diuen que s'ha de fer alguna modificació per poder construir el que es vol, i aci té la paella pel manec l'ajuntament: si ho compra que no ho faça pel valor d'allò que es podrà fer quan l'ajuntament (qui pot fer-ho) faça les modificacions urbanístiques sinó pel que val ara segons el que es pot fer.

Anònim ha dit...

Amics de Valldigna en xarxa....

este apartat és per a comentaris sobre la noticia en qüestió. Si voleu enviar una noticia a la cotorra per tal que ho publique o ho investigue, utilitzeu el correu.

Gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I nosaltres encantats que ens envieu les vostes notícies.
Ja ho sabeu.

lacotorradelavall@gmail.com

Les esperem.