L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 29 de juliol del 2009

Els ecologistes han donat 2 Banderes Negres i 1 Punt Negre a les platges de Tavernes.


Ecologistas en Acción ha presentat l'informe estatal de Banderes Negras 2009. A Espanya els ecologistes han donat 311 Banderes Negres a llocs amb degradació ambiental alta i amb grans amenaces sobre els ecosistemes.
També han concedit 392 Punts Negres a llocs amb puntuals impactes que fan més greu la situació.
A Tavernes li han "tocat" 2 Banderes Negres i 1 Punt Negre. Res de nou del que ja sàbiem, després de 8 anys sense que La Goleta tinga Bandera Blava.
Açò és el que diuen els ecologistes de les platges valleres. Conservem l'idioma original.

Bandera Negra. PAI La Vall del Mar. En Tavernes de la Valldigna, según unas declaraciones del conceller de infraestructuras García Antón publicadas en Las Provincias el 9/03/09 “es el momento perfecto para tramitar la documentación
necesaria ya que no hay la presión urbanística como antes y se pueden desarrollar los planes con mayor rapidez”. Este PAI supone una amenaza para el litoral ya que estamos hablando de un parque científico y tecnológico sobre 4,5 millones de metros cuadrados una depuradora y una urbanización de 700.000 metros cuadrados (4000 viviendas), tres hoteles, un centro comercial y de ocio y dos campos de golf. Esta es una zona de uso agrícola por ello el PAI va a transformar la tierra de cultivo, esto implica de manera directa un aumento en el consumo de agua y en la producción de residuos.


Bandera Negra. Tavernes de la Valldigna (Goleta). La depuradora trabaja de manera muy ineficiente, todos los valores están por debajo del porcentaje de reducción mínimo legal. Pese a tener tratamiento primario secundario de aireación prolongada. Especialmente alarmarte resultan los datos de sólidos en suspensión (con un porcentaje de reducción del 74% cuando el mínimo legal es de 90%) y de la demanda Bioquímica de Oxígeno (DBO), con un porcentaje de reducción del 81% cuando el mínimo legal es de 90%.

Punto Negro. Playa de Tavernes de la Valldigna. Playa que necesita ser regenerada periódicamente debido a una mala planificación. La regeneración representa una amenaza tanto para el ecosistema litoral como para el hábitat.
Las especies tanto vegetales como animales así como sectores económicos como la pesca sufren las consecuencias de esta mala gestión
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I la platja sud, la que limita en Xeraco, cada día amb més i més fem. La gent és molt poc cívica i molt gorrina, però les autoritats no fan res per evitar-ho o per netejar-ho.

Per allí els tractors passen quan passen, i els serveis de neteja, mai.

Senyors de la cotorra, passeu-se per allí un dia i voreu quines fotos més bones podeu fer. No tenen desperdici.

La gent que va a Xeraco, des de l'altre costat de riu, l'imatge que s'enduen del terme de Tavernes, és la d'un poble ple de merda i de fem.