L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 23 de juliol del 2009

De nou la pudor d'asfalt sobre Tavernes


Dimecres per la nit, Tavernes semblava tornar a la primavera. I es que un lleu vent de ponent bufava cap a la ciutat i omplia els carrers d'una flaire molt coneguda pels vallers.
Els veïns i veïnes que passejaven després de sopar es van quedar sorpresos per l'olor que notaven i que, com acaben de dir, podria haver recordat la primavera i l'olor de tarongina que sol acompanyar-nos quan els tarongers s'omplin de flor.
Però no. En aquesta ocasió no. No era l'olor agradable de la primavera.
Els veïns es quedaren amb un pam de nas - mai més ben dit- perquè així de llarg, de pam, se'ls va fer el nas en olorar la pudor que el vent arrossegava procedent de la fabrica d'asfalts.
El passat plenari, l'alcalde va dir que tot estava solucionat, que l'empresa havia comunicat que els problemes que havia tingut els havia solucionat. Sembla ser que no és així, i els problemes, com tot el món coneix, s'arrosseguen de fa anys i anys i es fan palesos quan fa ponent. I suposem que a les veïnes Benifairó i Simat quan bufa de llevant.
Les solucions definitives ¿per a quan? ¿Qui es preocupa de la salut dels valldignencs? Està ben clar - alta tensió, contaminació del poble al pas de la carretera, asfalts Chova... - que el nostre govern municipal del PP no ho fa.
I mentres tant preguntem : ¿Com ha quedat la visita a la fabrica de Chova per comprovar les instal·lacions? Ens diuen que els partits de nou n'han fet una de les seus: en comptes d'organitzar una comissió com cal, entre tots i haver dut experts i entesos en el tema i fins i tot representants veïnals a la visita, cadascú ha tirat per li ha donat la gana i s'ha muntat la visita pel seu compte i en solitari.
¡Així ens va Tavernes!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No passa res, Manolo and company, estan a la mar, allí no arriba la pudor a asfalt. en canvi, jo m'he alçat com si m'hages fumat 4 cartons de celtas sense boquilla.
Prompte arribarà l'hivern, i tancarem les finestres i ningú no s'enrecordarà fins el pròxim estiu.

Anònim ha dit...

Lo mal de tot es que no mos enrecordem quant anem a votar. i ahi mos tindriem que enrecodar.

Un ciutadà de La Valldigna ha dit...

No sols patiu la pudor´i la contaminació els habitants de Tavernes, també ho patim Benifairó i Simat. El llevant tira els fums i la pudor cap a dins de La Valldigna. La Valldigna té molts casos de càncer, possiblement de la contaminació ambiental d'aquesta empresa(hi ha estudis de l'hospital Francesc de Borja que ho coorroboren). Per què expulsen fums o el que siga per la nit? És quan quasi no es veu, passa més desapercebut. Com sempre, els interessos particulars ataquen els drets generals de la ciutadania.

Anònim ha dit...

I ningú no fa res. I els partits polítics cadascú pel seu compte. I fent visites "particulars" i no com vosaltres digueu amb una comissió ben organitzada i amb experts.
Tinc noticies de que el PSOE de Tavernes unilateralment es va preparar la seua i en paus. Segurament per pegar unes palmadetes a l'esquena dels empresaria i donar-los tranquil·litat, com ja va fer en el ple abstenint-se.

Anònim ha dit...

ara tenim dos coses:alta tensio y asfaltos chova....la vall en contaminacio pura.Que fa el ajuntamen en aso? res.y els problemes de salut y els cancers cada dia va y anira a mes si no hi oposen remei.