L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 24 de juny del 2009

No hem pogut coneixer el llistat de becaris de la Dipu

Ens diuen que Alfonso Rus, el president de la Diputació, vol que els 2451 becaris amb beca de la Diputació vagen a un gran acte on se'ls lliurarà el carnet de becari i com no, suposem que fer-se la foto. L'assistència del becari és obligatòria i si no, s'entén que renuncia a la beca.
19 dels becaris són de Tavernes. La informació de les beques per a pràctiques d'estudians està al web de l'ajuntament. Alguns possibles beneficiaris ja ens han dit que la informació no era suficient tenint en compte que era fi de curs, examens, etc. Vaja que s'havia d'haver publicitat més i en mes llocs diversos!
A Tavernes sembla ser que no ha passat com a altres pobles veïns que la comissió que ha elegit els becaris estava participada per un representant de cada partit de la corporació. Ací a l'oposició ningú els ha dit res de formar-ne part.
La premsa d'avui indica que hi ha denuncies que en alguns llocs no s'han seguit criteris d'objetivitat e igualtat . I nosaltres hem acudit al web de l'ajuntament per vore el llistat de les 19 persones triades i comprovar si, com en altres llocs, hi ha fills, nebots de regidors i nuvis o núvies de nebots de regidors, etc.

Sorpresa! No hem pogut consultar, entre altres, el llistat d'elegits perquè està protegit per una clau que només coneixen els interessats i suposem alguns responsables municipals. A la web, s'informa que són dades de caracter personal, i per tant....

Ho podeu comprovar:
Puntuacions finals merits i entrevistes.pdf

Adjudicació de beques de LA DIPU TE BECA.pdf

No ho entenem: Sabem que no es poden facilitar dades personals, però pensàvem ( igual estem equivocats) que en un procediment públic i obert a tots els estudiants no hi hauria cap problema en penjar al web el resultat final: nom i cognom dels elegits així com a la classe de beca. Sense entrar en més detalls i dades personals (merits, notes, notes de l'entrevista personal, etc).




17 comentaris:

Anònim ha dit...

Interessant serà el llistat final.
Algú el sap i el pot dir?

Anònim ha dit...

Al tauler d'anuncis de l'ajuntament hi ha un llistat

Anònim ha dit...

jo he demanat moltes beques al llarg de la meua vida, beques al ministeri, a la generalitat...i el llistat de beneficiaris elegits sempre ha sigut públic.
jo crec q per llei, el llistat d'elegits ha de ser públic.
lo de este ajuntament és increïble.

Anònim ha dit...

en tavernes hi ha hagut reclamacions.
pareix ser q hi ha un baremo pero en l'entrevista han puntuat el q els ha donat la gana per a quedar-se amb el candidat q volien.
i sí, ni ha molt de enxufao pepero.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Cotorra, han hagut diverses persones seleccionades que no tenien la titulació requerida per a l'àrea formativa.

En concret en documentació es demanava ser Diplomat en Biblioteconomia i documentació o Llicenciat en Documentació i les persones seleccionades no poseïxen aquesta titulació

El mateix ocorre en serveis culturals, es demanava ser Titula Superior (FP) d'animació sociocultural i la persona seleccionada no poseïx aquest títol.

Finalment, una de les dos seleccionades per a turisme tampoc té la titulació corresponent però si que té el cognom coincident amb un dels concejals ( perquè serà?)

Anònim ha dit...

Per favor, podeu dir si hi han seleccionats que són familiars o están relacionats amb regidors i càrrecs municipals?

Anònim ha dit...

Sóc la d'abans. També crec que interessa si són familiars de dirigents del PP, encara que ara no siguen càrrecs públics.

Anònim ha dit...

Hi han seleccionats que són familiars o están relacionats amb funcionaris municipals. Ells (els funcionaris) són els que es manegen els processos de selecció i sempre tenen informació privilegiada.

Anònim ha dit...

Amics, crec que esteu exagerant una mica.
Com molts sabeu fa poc l'ajuntament a entrat a dur a terme les millores necessàries en el sistema informàtic per tal de cumplir millor la llei de protecció de dades. Sincerament desconec tota la llei de protecció de dades, però a mi, per exemple, em molesta molt ficar el meu nom als cercadors i que apareguen resolucions de beques meues i informació personal. Es per això que d'aquesta manera crec que incumplixen la meua privacitat. D'aquesta manera crec que aquesta acció protegix aquesta privacitat. i és més publicar públicament resolucions d'aquest tipus amb el nom no es correcte, en canvi, si hagueren sigut amb DNI si que podrian haver-lo fet públic.
Vos recomane llegir la llei de protecció de dades, i per exemple, l'article 28/1 (http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo15-1999.t4.html#a26)

Per una altra part, heu comentat coses com que han puntuat mal en l'entrevista per a quedar-se amb les persones que volien. Crec que no es així. O a cas quan esteu seleccionats en una empresa la entrevista no es gens important? Una entrevista no es només saber qui és una persona, sinó analitzar-la si es capaç de desenvolupar la feïna a realitzar. Tot no es teoria universitària. Pot ser que una persona traga deus en la carrera però que no sapiga en la pràctica, i en les entrevistes, aquestes coses les miren.

Per què hem de mirar si son familiars del PP només? Jo veig gent ahí que es contraria al PP eeeh. I vos puc dir que jo me presentat, tinc familiars al PP i ajuntament i no m'han agarrat ! ! serà possible !.
Una cosa si que veig que s'ha fet mal, i es la puntuació que li han donat per estar empadronat al poble, 8 punts, mentres que a altres pobles d'alrededor 2 punts.

Vos recomane una cosa, que entreu més a sovint a la pàgina de l'ajuntament que una pàgina d'un ajuntament no és una carta de presentació sinó més bè informació al ciutadà i la realització de procediments on-line (encara que tavernes no ho tinga 100%), entre altres coses.

Per què ha de fer publicitat l'ajuntament d'unes beques? A cas fa publicitat l'estat de les beques que es poden demanar? A cas fa publicitat alguna organisme públic de les beques? I és més, si algú tindria que fer publicitat ... a cas no tendria que ser la Diputació i no pas l'ajuntament?

Cotorra, crec que publicar el comentari amb els noms dels elegits no ha sigut del tot correcte per part teua. No es que vaja a dir-te de llevar-te la llibertat d'expressió però els efectes mínims poden ser que aquestes persones et demanen a bones eliminar aquesta informació ....i a males, teu imagines, no?. En fí, jo si estiguera en eixe llistat, ja t'haguera demanat llevar-lo, més que rés per què es publica el nom i no en canvi el dni com he comentat abans.

salutacions

La Cotorra de la Vall ha dit...

No pensàvem que publicar el nom i més si està al tauler d'anuncis de l'ajuntament pot ser un pressumpte inclomplint de la llei de protecció de dades.
El que no haguerem fet mai és publicar el codi.

Fent cas tel teu suggeriment, fem un extracte de la resolució final:

PRIMER. Adjudicar les beques d’aquest Ajuntament dins del programa de la Diputació Provincial de Valencia “La Dipu Te Beca” als següents estudiants...

20033492-D ASSESSORIA JURÍDICA I
20044372-X INFORMATICA
20043903-R MANTENIMENT, OBRES I SERVEIS
20044754-R TURISME
20045571-J ADMINISTRACIO
20032821-M DOCUMENTACIO
20039254-K INFORMATICA
73769575-L SECRETARIAT I FINANCES
20024563-G DOCUMENTACIO
20034273-P SECRETARIAT I FINANCES
20045811-T ACTIVITATS AGRARIES
20038493-L ACTIVITATS FISIQUES I DE L'ESPORT
20044427-L ASSESSORIA JURÍDICA ICONÒMICA
20040320-Y SERVEIS CULTURALS
20036376-H ASSESSORIA JURÍDICA IECONÒMICA
20046423-Z MANTENIMENT, OBRES ISERVEIS
07259700-A MANTENIMENT, OBRES ISERVEIS
07261223-P TURISME
20040505-F ACTIVITATS AGRARIES

SEGON. Requerir a tots els estudiants universitaris…
TERCER. Fer públic el present anunci per a general coneixement.

I demanar disculpes si algú s'ha pogut sentir molest.

Vicent ha dit...

A l'anònim aclaridor de lleis:
Si la gent desconfia del PP és perquè veu què passa: troianos, empresa del Centre Jove, treballas de FCC, treballador triats a dit o fills de regidors treballant informant quan es va fer la revisio de cadastre o ara en la manco, i tenim el el núvol d'estomacs agraïts i vots captius.

I si l'ajuntament informa amb el cotxe, p.e, del perill de pluges o del bus per a les declaracions (¿això no correspondria a la Generalitat i a Hisenda?) perquè no pot per la radio o com siga de les beques? I més quan són per a gent que no té treball.

I no és per desconfiar que cap representant de l'oposició estiga en el procés?

Paco ha dit...

El senyor Vicent ho ha aclarit tot.

Anònim ha dit...

Senyor Vicent, doncs la veritat es que tens raó en el tema de les comunicacions. Podriem demanar que l'ajuntament informara per tots els mitjans de comunicació tots els díes de totes les novetats que hi hagen. D'aquesta manera informarem bè al ciutadà que vol estar sentat en el sofà i que li arribe tot. Després parlarem dels alts costos en comunicació però en fí, callarem per parlar d'una altra cosa.

Però això crec que no era el tema pel qual s'ha escrit el fil aquest. Per cert Cotorra, gràcies per suprimir el comentari que publicava els noms, com diuen rectificar es de savis, però com a informadora vía on-line en un blog et recomane tindré més cuida-ho amb aquestes coses si no vols endur-te algún dia cap susto d'algú que sí sàpiga els seus drets.

Anònim ha dit...

Aci pareix que hi ha gent que són "més papistes que el papa".

S'escusen en la llei de protecció de dades per amagar jugades fosques.

Sempre es demana i cal demanar transparència a les administracions públiques, les persones que s'inscriuen en un procés selectiu han de saber que el seu nom estarà exposat al públic i no pot exigir que no s'expose aquest nom al públic amparant-se en la llei de protecció de dades.

Fixeu-se sinó en les oposicions a mestres, entreu a les pàgines de conselleria, dels sindicats, etc. i de seguida trobareu enllaços on poder consultar llistes d'admesos, exclosos, aprovats...

Això és "de caixò" i buscar-li les "quatre pates al gat" només dona a entendre que hi ha algun motiu per "amagar" a qui s'ha seleccionat i a qui no.

La solució és molt senzilla: El qui no vulga que es publique el seu nom, que no s'inscriga en el procés selectiu i que treballe en empreses privades.

Unknown ha dit...

Hola a tots,
Mireu, NO em pareix be que generalitzeu dient que tots els becaris de Diputació han entrat a dit, o que si han entrat per "enxufisme" o per familiars a l'ajuntament,.....
NO em pareix be pq hi haurà gent que possiblement si que hi haja entrat així, però hi ha d'altra que possiblement hi haja entrat simplement pq estava millor preparada que els seus companys que optaven a la beca, AIXÒ NI HO HEU PLANTEJAT!!!!
Com sabeu Tavernes es un poble, ens coneixem tots i tots sabem qui ha entrat per mèrits pròpis i qui no, així que per favor, NO generalitzem amb aquest assupmte, pq ens esteu posant a tots al mateix nivell i NO es així.
Res més, continueu informant a la gent de Tavernes, però amb tota l'informació per favor, i si voleu saber els meus resultats per a la beca, vols puc dir:
Diplomat i "quasi" LLicenciat en EF, opositant per 2º any al cos de mestres-professors de la CV, amb cursos de formació permanent del professorat, d'especialització en EF,..., i un llarg etcètera.
I no tinc a ningú a l'ajuntament que mentre a dit!
Adeu

Anònim ha dit...

Abans de parlar, hauríeu de llegir-vos les bases de la convocatòria. En cap lloc deia que fóra imprescindible tindre la titulació requerida. Per aquesta raó, si tenies la titulació et donaven MOLTS més punts que a un altre. Si es preocupeu un poc en mirar les llistes, veureu el procés de barem i l'explicació de que algunes persones obtingueren la beca tenint altres titulacions...
Ah! I una altra coseta, per arribar a l'entrevista, havies d'estar entre els cinc primers seleccionats, tenint unes característiques com per exemple tindre el superior de l'EOI en algun idioma, o el de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià, d'entre altres... En fi, que res tenien a veure amb ser familiar d'algú del PP.