L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 27 d’abril del 2009

No hi ha color

Malhumorat i cabrejat. Un dels nostres amics, en correu dirigit a La Cotorra, afirma que està així en vore les obres en les voreres. Diu que no comprén perquè el PP no ha buscat un color alegre i perque usa un color majorment negre en les rajoles, més lletges i tristes que les actuals, i donen més calor als carrers durant al dia i una sensació d’obscuritat i tenebror a la nit.
Ens pregunta si sabem (Contestem: no ho sabem) perquè han triat el color obscur en les zones de vianants i en les rajoles quadrades grises imitació del granit de la Serra de Madrid. Ens diu si será perquè al PP li agraden més els colors negres de Castella que el blanc i roig claret que recorda els gelats mediterranis de “nata i maduixa”.
En això li donem la raó, no hi ha color: és molt gran la diferència de vore una vorera roig-blanc i al costat vore la mateix en negre. Només cal vore les fotos de dues voreres diferents del mercat. Quina tristor la vorera negra!
Sabem que hi hagut sempre queixes de que les rajoles blanques-roges tenen unes canals a la superficie i que molesten els tacons de les dones i els carros dels bebés. Pero és que les grises també les tenen i per tant….
Alguns mal pensats diuen que al PP li molesta el roig perquè recorda l’ajuntament que va iniciar el canvi, però posats a deduir amb el color negre recordarem quant negra està la hisenda municipal amb la seua gestió.
Al final, tant de canvi no será tirar els diners o motiu perquè un altres en guanyen?.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

I dels arbres que hi han ara no digueu rés? On està la vena ecologista?

Anònim ha dit...

la resposta es molt facil les negres no son rajoles sino asfalt, el mateix que el de la carretera, es molt més fàcil i econòmic asfaltar tot per igual i a la part de la vorera posar una reixa metalica (que es la que fa els cuadres despres de passar la apisonadora) que no fer l'asfaltat i després posar les de colors.

Anònim ha dit...

A però eixos pals de granera amb quatre fulles son arbres?

Anònim ha dit...

Si voleu plantar arbres grans amb les arrels fetes i ben crescudets .... doncs la faena no serviria per a rés. Tu també creixes no?

Anònim ha dit...

Tots creixem si tenim les condicions de fer-ho, i si no ens quedem raquítics.
¿Creus que les voreres del Mercat tenen condicions reals per a plantar arbres com cal i no miniatures? ¿Arbres que tinguen 10 o 15 metres d'alt? Arbres eren els platans del Prado de les Tomaques o els del Passeig fa nomes uns anys.

Anònim ha dit...

Quins arbres estan plantats allí? Jo crec que son arbres les arrels dels quals no son molt grans, i per tant, no trenquen les voreres. Que passaria si plantaren arbres més grans i de así 4 dies estigueren les voreres alçades? Aleshores parlarieu de que s'ha fet una obra i està malbè. La qüestió és criticar. O no s'en recordeu d'aquelles voreres totes repletes de alt i baixos que feien caure i entropessar a la gent? Voleu unes voreres així?. El que sí estic en contra és de llevar arbres grans i no replantar-los en un altre lloc. Pel que comentes de que arbres són els qui estaven plantats en el prado i passeig ... jo conec ciutats que han fets mogolló de parkings i han plantat arbres dalt grans sense trencar l'asfalt però també han de crèixer evidentment. I sí, crec que tenen bones condicions eixos arbres del mercat per a crèixer, que baix no es tot formigó. No cregueu?

Anònim ha dit...

Tu mateix t'estas contradint i donant-te la solució i a mi la raó: la vorera del Mercat no es lloc per a arbres i per això mai n'havien plantat. Ja voras com no van avant a pesar que ja han buscat arbres de baix creixement.
I si al passeig no han plantat arbres com fan en altres llocs damunt dels parkings, el perquè ho hauràs te preguntar als del teu PP.
Una cosa està clara: Tavernes no té zones amb arbres com cal, ni suficients, ni jardins, ni res de res. I el govern del PP n'ha desfet (passeig) i no h'ha fet de nous.

Anònim ha dit...

No m'estic contradint perquè per a plantar arbres grans sense trencar les voreres ho fan amb massetes grans, però clar ficar masseteros d'eixos per eixe carrer haguera fet no poder passar la gent o tindre poca vorera.
Estàs diguent que mai han plantat arbres en el mercat, per tant, pareix que estigues en contra de plantar arbres, no eres ecologista? estàs en contra del medi ambient?. Del passeig pense que hauriem d'estudiar la classe d'arbres que han plantat, les seues característiques i tot això per tal d'afirmar si son o no aptes, i no pas fer prejudicis. El que si voldria saber es on han anat a parar els arbres que estaven allí.
Una altra cosa, que estiga en contra de la teua posició no em fa ser del PP i demanaria per favor no m'etiquetes, la qual cosa jo no t'he fet i que crec que és el que menys importa. Val?
I sí, crec que a Tavernes li fa falta més zones verdes.

Salutacions

Anònim ha dit...

M'agraden els arbres i m'agraden els jardins i els llocs verds on els meus fills puguen jugar i passar bé el temps.
Crec que en el fons volem el mateix i potser no ens hem entés des del primer moment.

Miguel ha dit...

Doncs aleshores, millor tindre arbres, encara que no siguen grans, que no tindren (parlant del mercat clar)

Salutacions

Anònim ha dit...

No estic d'acord. Això no son arbres son bonsais. A aqueixes voreres sense condicions i en la zona d'ombra no es lloc per arbres. A no ser que els han posat perquè juguen els xiquets, com fan amb els "maceteros".
Xe, si està clar: Si no hi ha condicions no es planten, i tot el demés es voler clavar el clau per la cabota. Com és posar els gegantins cossiols enmig del Passeig i voler criar arbres.
Que es penseu que es criaran? Sabeu massa bé que no.
I deixem el tema que no anem a solucionar res i exigim zones verdes per als nostres fills i tots els vallers.

Anònim ha dit...

Son bonsáis? Una nova espècie no? Què és el bonsái valencià? Dis-li això als nostres pares o iaios: xe ahí no plantes tarongers que fa ombra i no es lloc com per a plantar-ne. I tant que sí: més zones verdes ! Tavernes necessita un pulmó !, però un pulmó que no el critiquen tampoc quan siga menut .... que la questió es criticar.
Per cert, Tavernes té un dels mercats més bonics, no tan sols per la arquitectura, que això és lo de menys. Sinó per l'ambient que es respira en ell i la situació en la que es troba. Hauriem de donar gràcies d'aixó.

Manel ha dit...

Tens més raó que un sant. Però gràcies a Miquel Bononat i Pep Clar perquè quan es va fer la reforma el PP volia tombar-lo i fer un altre edifici. Com ara han fet al Braç Treballador.

Anònim ha dit...

Correcte. Però veus, el comentari l'he fet sense ficar la política per davant. Si foren ells doncs gràcies, però ja he dit que no és bonic x l'arquitectura ni l'obra.