L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 27 de febrer del 2009

Tavernes seu de la diocesana 2009


Tavernes será la seua de la concentració diocesana 2009 de confraries de Setmana Santa . Les activitats se celebraran en un nau industrial cedida per una empresa local, la qual ha tingut l’amabilitat de pintar-la i buidar-la per deixar-la en bones condicions.
L’ajuntament, per la seua banda, ha contribuït asfaltant el carrer, ha arreglat les voreres, ha posat punts de llum a uns carrers fins ara oscurs i ha fet algunes cosetes més, entre les quals està la col·locació de pancartes i cartells pel poble, etc.
Res a dir. Està molt bé que el nostre poble es promocione amb aquesta magna reunió provincial de confraries. No direm nosaltres que no s’ha de promocionar el poble, faltaría més!


Ara ve la segona part. La Cotorra es vol fer eco dels comentaris que parlen de que no era gens convenient ni adequat que enguany, REPETIM, ENGUANY, es ferà a Tavernes, en plena crisi económica municipal i quan l’ajuntament no té un euro i hi ha empreses que fa temps que no cobren.
Els comentaris afirmen el que és primer és primer i era més important dedicar eixos diners a pagar els deutes. Segons diuen, es podien haver esperat a un any de més calma económica, quan i fins i tot podrien “tirar el burro per la finestra”. I tot açò ve perquè, com ens contaven l’ajuntament hauria d’haver dedicat els diners a pagar el que deu. Aquests comentaris feien referencia a que tenien factures pendents de quasi un any i no les pagaven i l’empresa se les veía negres per cumplir amb als treballadors i que les seues families puguen menjar.


Ni llevem ni posem res. Són les dues visions d’un mateix fet.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Anem a vore.

En algunes coses pots saber més que ningú, però com a familiar d'un membre de la Junta Local de Cofradies he de dir-te que escoltes primer a aquestos membres i després podràs fer el juí.

La celebració d'aquesta diocesana s'ha portat a terme per part de la mencionada Junta Local de Cofradies, en la qual hi han membres de diferents idees polítiques (PP, PSPV ....)

La elecció del poble que fa aquesta diocesana no es fa de la nit al dia, crec recordar que des de primeries de la formació d'aquesta junta, que se volia fer aquesta diocesana, que com tots els anys Tavernes acudia desde la formació de la primera cofradia, la del Natzaret, i aquesta cofradía té més de 10 anys, i tira-li els anys que la junta pot estar creada (que açò ara no ho recorde). Però el que menys importa es el número exacte d'anys.

La qüestió és que hi ha una llista de pobles que s'apunten per albergar aquesta ceremònia i Tavernes ja portava anys en ella. De fet jo i tots els cofrades que estiguen un poc al corrent no només de desfilar, sinó d'estar informat dels temes de les cofradíes, sabía des de fa anys que Tavernes cel·lebraria aquestos actes l'any 2009, governara qui governara i hi haguera crisis com no i pitos i flautes. A més a més va estar a punt de no celebrar-se, per què ara no recorde quin poble era que li toca l'any que ve o els pròxims, que volia avançar-se a aquest any perquè volien celebrar amb aquestos actes algun aniversari/remodelació d'una esglèsia si no recorde mal.

Per altra part, el fet que l'ajuntament haja arreglat aquestes zones que comentes no crec que tinga relació alguna, o a cas han arreglat tots els carrers de tot el recorregut que té la processó? Veritat que no? I és més, l'ajuntament va "prometre" a la junta, i ho dic entre cometes, que per a l'any 2009, en març, estaria fet un recinte que el podriem anomenar com "Recinte de Festes" per tal d'albergar aquesta exposicó i aprofitar-la, entre altres coses, posteriorment per als concerts que es fan a Tavernes i que any si, any no son anul·lats per culpa de la pluja. Jo això no ho he vist fet.
Què ha passat ahí? També és per culpa d'aquesta diocesana? Per la crisis? En fí, tragueu les vostres pròpies conclusions.
Crec que lo més normal es que l'ajuntament ajude en algo, no? Ja que tota la faena l'ha feta la junta.
Des d'ací donar les gàcies a FG per deixar la nau.
Per cert, per a que no malinterpreteu després, en la processó, com fan tots els pobles, a cada cofrade que participa se li donarà alguna beguda i algún entrepà després de la processó, i atenció: aixó no ho paga l'ajuntament, això ix de la butxaca de la junta, que lo seu li ha costat arreplegar-ho.

Així que el que s'ha de fer es disfrutar d'açò que molt de renegar però després la gent se'n va allà on cristo va perdre les espardenyetes ( i mai millor dit) per a vore coses com a aquesta.

Salutacions
Un cofrade des de menut.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No, no, per favor: no sabem més que ningú. Ni ho pretenem. Ens preocupem d'assabentar-nos de les coses del poble.

Primer: li agraïm que ens haja contat coses tan sucoses com el "Recinte de Festes" i algunes més que sempre vénen bé a tots els vallers.
Tant de bo tota la gent comentara les coses!

Segon: No hem fet cap judici de valor. Simplement ens hem limitat a informar de dues visions d'un mateix fet.
I repetim, tot el que siga promocionar el poble ens sembla molt bé i, a més, cal.

Anònim ha dit...

Dius que l’ajuntament va prometre a la junta un recinte. Voldria ens aclarires: l’Ajuntament o el PP? És que la cosa canvia, perquè sembla ser que alguns partits de l’oposició no saben res del tema. I estem farts de les promeses que el PP ens fa en época electoral a les associacions esportives, culturals, religioses, unes promeses que són incomplides pel PP, no per l’Ajuntament, on l’oposició no pinta fava.
I no pinta fava perquè com es diu pel poble: “Resultat de la votación 9 a 7”.
Dius que el fet que l'ajuntament haja arreglat aquestes zones que comentem no creus que tinga relació alguna amb la diocesana. I tant que té relació. O creus tu que després d’anys i anys sense llum, sense asfaltar i sense condicions, els treballs que han fet ara són fruit de la casualitat? Si vols ser beneït sigues-ho, però no ens vulgues fer als demés.
Hui el Levante, la “voz de su amo” reconeix i afirma que s’han fet per a la diocesana i a més, li fa total propaganda al PP i a Vidal per tot el que fa per la diocesana.

Anònim ha dit...

Açò es com tot, que 2 membres del govern de l'ajuntament porten l'escut a la blusa fallera representen a l'ajuntament, en canvi que 2 membres de l'ajuntament prometen algo, ja no són de l'ajuntament, anda amigo. En fí, val, tens raó ahí.
I per l'altra part, si l'ajuntament ha arreglat els carrers, i seguint la mateixa regla de 3, també l'oposició.
I per últim, la veritat es que si això es veritat estic impressionant de la rapidessa de l'ajuntament per a executar una obra doncs el recorregut no ho ha sabut l'ajuntament fins fa poc. Increïble.

No vull ser beneït i beneïr a ningú, faltaría més. Però està clar que amb aquesta confrontació qui ix perdent és el poble, per què no tindran ganes de fer rés.
En fí, tot emigrarem del poble, jo ja ho he fet i mirant com està el panorama d'oportunitats al poble millor no tornar-hi només que per a vore coses com aquestes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Una cosa és que TOTS ELS PARTITS prometen a una entitat alguna cosa en una reunió oficial i que s'aprove en el ple, i una altra BEN DIFERENT és que un partit faça promeses en una reunió NO OFICIAL en temps d'eleccions.
I el PP va fer moltes reunions electorals amb clubs, entitats, associacions, treballadors de FCC...i moltes promeses encara no les ha cumplides. Pregunta, pregunta als que se les cregueren i els votaren.

Potser sí el recorregut final de la processó s'ha sabut fa poc. ¡A vore si és per això que no s'ha asfaltat tot!.
Pero el govern municipal, NO L'AJUNTAMENT, si que sabia de fa mesos on s'anava a fer l'exposició.
Si ho sabíem nosaltres!. Sabíem des de mitjan desembre que es feia a la nau cedida per FG, que s'anava a buidar i pintar(fins i tot ens parlaren de posar moqueta vermella), s'anaven a arreglar els voltants i que la Junta Local presentaria la maqueta del Calvari i totes les confradies en processó, que s'estava muntant a la casa antiga seu del PSOE del Passeig Lepanto i s'havien tombat els tabics per poder treballar.
I si tot això ho sabíem nosaltres... imagina't que sabria el govern municipal!!

Val més que ho deixem, no? I que Tavernes gaudesca de l'acte.

Anònim ha dit...

Hola:
L'altre dia em va passar una de ben grossa, me'n anava jo cap a Madrid fins que me'n vaig adonar de que el meu cotxe no estaba en el seu lloc, em vaig tornar boig buscant la típica pegatineta roja que posa la policia local de Tavernes en la vorera que diu que sel an endut al retén, no estaba, vaig anar després a l'ajuntament i allí em van dir que no sabien si el tenien o si me l'haien furtat, "incompetència total", vaig pensar de posar-ne una denuncia de robo, com que tenia pressa vaig haver d'anarme'n en el tren i des de Madrid fer els pertinents tràmits per tal de saber que havia passat en el meu cotxe. Em van dir que de tots els cotxes ue s'havien llevat només tenien constància de quatre, vaig dir al meu germà que agafara una instància i que la rellenara per mi, la va rellenar i fins a hui...